Klippfisk og mykstekt løk

Klippfisk, utvannetKokt, stekt, dampet, fritert, i gryte, som filet, skivet, hurtigmikset, mortret, ja alt dette og mere til kan du gjøre med klippfisk. Kanskje den mest anvendelige fisken som finnes. Og som altså ble saltet og tørket på klippene tidligere. En av våre tre tørrfisktyper; stokkfisk, klippfisk og Boknafisk. Vi har servert disse fine stykkene med mykstekt løk, og poteter med hvitløk. Enkelt, og meget smakfullt.

Potetingr
Rødløk, sjalottløk, hvitløk, eddik og rosmarin, er det som skal til. Pluss fisken selvfølgelig.

En svært enkel rett ja; fisken legges i vann et par døgn, så stekes den fint brun i olivenolje, og serveres til den blanksurrede løken og de ovnstekte potetene. NB! Potetene skal ikke bli brunes, bare ha en løvtynn liten skorpe. Og under skorpen; masse god smak fra olivenoljen og hvitløken.

Potetene stekes
Potetene er skåret i biter, lagt i ildfast fat med jomfruolje, to ss eddik som du blander inn, hvitløk og litt nyklippet rosmarin. Så inn i ovnen til ferdig (kjenn forsiktig med en gaffel eller schaslikkpinne). Tilslutt kverner du over litt salt og pepper.
Klippfisk stekes
Imens potetene klarer seg selv, steker du fisken og løken ferdig. Fiskestykkene skal bli lett brunet. De skiver seg fint, og er små smaksbomber for den som liker fisk med smak.
Klippfisk, tallerken2
Legg opp som på bildet. Og så kan du kose deg med deilig klippfisk med løk, poteter og hvitløk. Ikke brunet i stykker, men deilig, mykt og smakfullt. Som saus bruker du oljen du stekte fisken og potetene i. Bland de litt sammen og drypp rundt på tallerkenen. BUON APPETITTO!
Print Friendly, PDF & Email