Flesk med fyllt squash

Grillet flesk er deilig! Det er også fylte squashblomster med blomster fra egen hage. Enda bedre blir retten når du fyller dem med en deilig purè av asparges, parmesan, litt kalvekraft og créme fraiche. Og serverer retten med en anelse flytende purè av mandelpoteter dekket med stekt løk.

Her er noe av det du trenger; squashblomster, her er det både hann og hunblomster, ofte anbefales hannblomster men begge deler går bra. Så er det parmesan opp til venstre, røkt salt, og kalvekraft. I tillegg til aspargestopper, créme fraiche og en klatt usaltet smør til stekingen av blomstene.

Kok de fine aspargestoppene i 5 minutter. Sil av og purèr sammen med parmesan, kalvekraft, og créme fraiche. Kvern over litt røkt salt.

Aspargespurèen småkoker litt før det røkte saltet kvernes over. Du kan godt bruke kremfløte istedenfor créme fraiche, det gjør samme nytten.

Potetpurèen småkoker. Den er laget med mandelpoteter, og kokt litt med melk og smør til passe konsistens. (Vi brukte en potetmoser). Smaksatt med salt, pepper og revet muskatnøtt. Så er godt med italiensk persille rørt inn. Fra hagen selvfølgelig!

Blomstene er fylt ved hjelp av en sprøytepose, og trykket sammen i enden. Flesket får litt jomfruolje i aluminiumsbakken for å komme i gang.

Masse god løk får stekes lettbrunet i egen bakk med jomfruolje.

Blomstene småputrer seg varme og gode i indirekte varme, og flesket stekes ved god, direkte varme. Her er det nesten ferdigstekt.

Dette ser vel ikke vondt ut? Først er potetpurèen lagt utover, så er løk lagt oppå, og til slutt flesket. Blomstene får egen «plass» til venstre. Her passer et godt glass kaldt øl i tropevarmen.

Ingredienser:
flesk
mandelpoteter
melk
revet muskatnøtt
squashblomster
parmesan
røkt salt
pepper fra kvern
kalvekraft
jomfruolje
aspargestopper
créme fraiche
en klatt usaltet smør til stekingen av blomstene.
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email