Squashboller og kalkunsnitzel

Her er det du trenger til bollene; Squash, to små eller en stor løk, 2 egg, brødrasp, revet ost, jomfruolje, italiensk persille, og mynte. Litt revet muskatnøtt og røkt paprika er også deilig å blande i.

Det finnes et stort antall forskjellig squashtyper i alle fasonger og farger, men felles for dem er at de smaker nokså likt. Squash heter courgette i Frankrike og zucchini i Italia. Høyt verdsatt i disse landene, og populære her hjemme også. Kalorifattige, men rike på vitaminer og mineralstoffer. Gresskarfamilien cucurbitaceae består av ca. 700 arter, og i samme familie finner vi melon og agurker. Kalebass er et annet familiemedlem. Squashen, det lille gresskaret, er en tofrøbladet blomsterplante med regelmessige, oftest gule blomster. Du kan bruke både blomstene og selve frukten. Vi har forsøkt oss på squashboller, og de ble nydelige sammen med kalkunsnitzler.
Det første du gjør er å rive squashen på et rivjern. Så legger du det i salt 8 til 10 minutter, og blander godt, 1 teskje salt holder. Her ligger det og trekker ut væske.

Løken er revet, og lagt over squashen. Nå blander du med hånden, og presser ut så mye væske som mulig. NB! Saltet skal ikke skylles av.

Det neste blir å blande inn brødraspen og osten. Skill eggeplommen og hviten, og bland i plommen og persille/mynte. Ta vare på hviten.

Bland godt. Tilslutt skjærer du inn eggehviten, (blander fint inn) som du først stivpisker. På bildet er alt blandet og klart for fritering.

Her friteres bollene i jomfruolje oppvarmet til ca 170 grader (en fyrstikk freser). Bruk en skje og legg dem forsiktig opp i oljen. Ta ut med hullsleiv og legg på kjøkkenpapir.

Her har vi brukt kalkunbryst i skiver (fås kjøpt ferdig hos Meny). De litt tykke skivene er banket ut under matplast, med en biffbanker/kjøtthammer.

Stek eller grill skivene i jomfruolje ett til to minutter på hver side i god varme.

Og slik ble denne deilige enkle retten servert. Et glass Grüner Veltliner passet godt syntes vi.

Ingredienser:
300 gram squash
2 små løk
7 ss brødrasp
50 gram revet smakfull norsk ost, goudatype
2 egg
italiensk persille og litt mynte
revet muskatnøtt og litt røkt paprika
kvernet hvit pepper og salt
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.