Vaktler med kantarell

Vaktler er ikke det billigste du kjøper. Nærmere 50 kroner stykket her, ca. 20 i Danmark, og 15 i Italia. Men til en selskapsamiddag kan man jo ta seg råd. Og for et saftig og smakfullt kjøtt!Vaktler med kantarell og asparges:

Ingredienser:
4 vaktler
kantarell
miniasparges
olivenolje
salt og pepper
cognac
Slik gjør du:
Legg vaktlene i et ildfast fat. Krydre med salt og pepper. Hell i 1 dl. olivenolje og 3 spskj cognac. Sett i 160 grader varm stekeovn i 60 minutter. Sett opp varmen til 180 grader de siste 10 minuttene. Ta ut og hold varme med folie til servering. Kok inn og jevne og krydre kraften. Jeg bruker ferdigmaizena, eller maizena utrørt i litt vann. Smak til.

Vaktler og kantarell, nettopp tatt ut av fryseren. Det er jo vinter!

Tin soppen og stek den i olivenolje, eller aller helst i gåse eller andefett til den er brunet godt. Aspargesen trimmes ved å skjære av et par cm. nederst.  Skjær vaktlene igjennom på ryggsiden slik at du får en «sommerfugl» av dem, eller del dem i to. Legg opp som på bildet med potetpur´.

Potetpuré

Kok mandelpoteter i biter, og et par sjalottløk mørt. Stamp dette så fint som mulig. Smaksett med litt god olivenolje og en teskje trøffelolje. Salte og pepre etter egen smak.

Print Friendly, PDF & Email