And i kyllingbryst

And i kylling
Et par laurbærblad fra drivhuset, litt estragon, salvie og persille til venstre. Spekepølsen fra prøveproduksjonen og økologisk kyllingbryst til høyre.

Økologisk kylling fyllt med spekepølse av and er kanskje ikke så vanlig. Spekepølsen er den første i landet laget med andekjøtt, og undertegnedes ide og oppskrift. Produsert av and fra Holte gård, og gjort sammen med Knut Erik og Wibo på Vinje slakteri. Og det kommer mer, en gourmetpølse på gåsekjøtt står for tur.

Kyllingbryst, fyllt_2
Andepølsen er skåret i passe tykke skiver, og lagt inn sammen med et par friske laurbærblad. Kyllingbrystet krydres lett med salt og pepper, og stekes ferdig i stekepannen.

Så får vi håpe at spekepølseelskerne liker den? Den skal prøveselges på Dyrsku´n i Seljord og Matstreif i Oslo. Ande- og gåsekjøtt er noe vi bruker alt for lite av. Fettet er langt sunnere enn det meste av annet fett, og gåsefettet har nesten samme sammensetning som jomfruolje. Visste du det? Her kan du lese mer om akkurat det.
Og ikke bare det; du skal lete lenge etter mer smakfullt kjøtt enn det fra disse to fuglene. Sødmen er helt spesiell for ande og gåsekjøtt, og gir en deilig smak til spekepølser. Og akkurat denne pølsen smaksetter det milde kyllingbrystet på en fin måte.

Kyllingbryst stekes
Kyllingfiletene stekes i jomfruolje og litt smør, sammen med urtene. Stekefettet gir en deilig saus eller sky til retten.
Wibo2
Knut Erik og Wibo i Vinje slakteri står for produksjonen av spekepølsene for Holte gård i Drangedal. Her positive pølsemester Wibo, eller Willem van der Schuur, som han egentlig heter.
Wibo
Og her er Wibo i full gang med prøveproduksjonen av andespekepølsen. En veldig positiv pølsemaker å samarbeide med under prøveproduksjonen.

Øk kylling med andep2

Her er de økologiske kyllingbrystene servert sammen med tagliatelle, en tomat fra drivhuset, og litt sjalottløk og det grønne på en salatløk. Urteskyen ble en deilig saus.

Print Friendly, PDF & Email