Utbenet makrell med kaperssaus

Makrell med masse godt.
To fine, store makreller er renset, og hodet er skåret av. Her med melke og hjerte. Også leveeren går greit å spise. Og selvfølgelig rognen.

Makrell (Scomber scombrus) en langt mer anvendelig fisk enn vi anvender den til, for å si det slik. I dag har vi laget den med en deilig saus med mye godt i. Makrell er også langt mer skattet utenfor Norge enn i Norge. Eng; Mackerel, Ty; Makrele, Fr; Maquereau, It; Scombro, Sp; Caballe.

Brett ut makrellen og skjære ned på begge sider av ryggbenet samtidig, Skjær så forsiktig UNDER benraden og dra den opp. Så fjerner du brystbenet på hver filet.
Dytt makrellen fint sammen igjen, så blir de omtrent som disse to.
De to makrellene steker i jomfruolje og smør sammen med melken, de små hjertene er stekt og tatt ut, Rognen brukte vi ikke i dag.
Her er det meste du trenger til tilbehør; stangselleri, italiensk persille, paprika, en liten squash, to hvitløkkløfter, og en økologisk sitron.
Alt får småputre i litt jomfruolje noen minutter, til de har myknet seg litt.Salte og pepre lett.
Salt kapers er nettopp avsaltet, silt av, og tilsatt saft fra en halv sitron og en god teskje Dijonsennep. Til venstre creme fraiche til sausen.
Creme fraiche er blandet i kapersblandingen, krydret med pepper, og revet sitronskall og persillen er lagt i,

Og slik ble det; en sitronskive, en stekt melke, fisken med sausen over, og det deilige grønnsakstilbehøret. Servert med nykokte poteter og et godt glass avkjølt Grüner Veltliner.

Print Friendly, PDF & Email