Tunfisk og hjerteskjell

tunfisk med hjerteskjell
En fin tunfiskbiff til hver, noen hjerteskjell, og deilig tilbehør: Basilikum, tomater, oliven, små og store kapers, og timian, oregano og salvie fra hagen. I tillegg til hvitløk og sjalottløk. Må bli godt!

Av og til hender det at den lokale butikken har noe eksotisk i fiskedisken. Så også denne dagen; flott vakumert fersk tunfisk, og hjerteskjell, var tilbudet idag. Og det kunnne vi ikke la gå fra oss, så da ble det det. Og med litt ligurisk, eller kanskje provencalsk tilbehør, kan man jo drømme seg til varmere strøk, når sommeren allikevel ikke har vist seg denne dagen.Tunfisken er selvfølgelig fra en bæredyktig bestand, hjerteskjellene likeså. Ifjor ble det jo også fisket tunfisk i Norge, 30 tonn makrellstørje som den heter på norsk, men den er det neppe. Er sannsynligvis importert gulfinnet tunfisk.

tunfisk med hjerteskjell 2
Det meste er klart; urtene er hakket opp, det samme er sjalottløk og hvitløk. Oliven, tomater og kapers ligger klare for jomfruoljen. Så er det å sette igang da!
Tunfisk stekes
De fine tunfiskstykkene får steke seg på begge sider, i god jomfruolje. Men ikke stek for mye, de skal være mørkt rosa inni. Stekeoljen har du i oljen du steker tilbehøret i. Den gir deilig fiskesmak.
tunfisk med hjerteskjell tilbehør
Urtene, oliven, løk og hvitløk får surre litt i olivenoljen, til løken er blank. Så har du i oljen du stekte tunfisken i. Den lille kapersen varmer du opp helt til slutt.

Hjerteskjellen har du i en kjele med litt oppvarmet olivenolje, og koker til de åpner seg. Kraften har du i resten av tilbehøret, som får småputre til smakene har satt seg.

Tunfisk med hjerteskjell rettenOg slik ble resultatet. Tomatene legger du i som de er, uten oppvarming. Den deilige kraften heller du rundt på tallerkenen. En halv baguette til hver, som du dypper i kraften, og en god middelhavsrett er klar.

Buon appetito!

Print Friendly, PDF & Email