Tunfisk med squash og løk

To fine tunfiskskiver er nettopp tinet og klare til videre behandling.

Hva med litt mer slankende mat i denne førjulstiden? Norge har åpnet for fiske av makrellstørje igjen (Thunnus thynnus, blåfinnet tunfisk), tunfisken som ble fredet på grunn av overfiske. Den største tunfiskarten, Nå  er den tilbake, og eksporteres over en lav sko som det heter. Så derfor kjøpte vi gulfinnet tunfisk fra Næss sjømat. Makrellstørje i norske kjedebutikker tror jeg du kan glemme; vi er jo et eksportland må vite! Og prisen ville nok vært hinsides det vanlige folk har råd til. I sjømatlandet Norge. Så dersom Norge vil at sjømat vi har selv, skal importeres; kjør på, det er dere som bestemmer CO2-farten.

Prøvde den nye mandolinen på en rødløk; mindre får du det ikke; 21 forskjelige versjoner av riving gir denne “kjøkkenmaskinen” deg. Ikke verst.
Løken får småputre i jomfruolje, litt salt, pepper og løkpulver. Rett før den er ferdig blandet vi i en liten ss tomatpuré.
Det samme gjorde vi med en squash; brukte mandolinen. Tunfiskskivene surrer med i løkblandingen. Noen gode loffskiver rister vi i grillpannen.
En liten rest av La Zias pepperonata ble varmet opp; her er oppskrift.
Tunfisken er akkurat snudd. Så er det å vente til fargen har blitt litt lysere oppover denne siden også, og det er den nå omtrent nå!
4 skiver Tigerloff fra Meny blir “ristet” i grillpannen. Disse holder seg sprø i flere dager dersom det blir tilovers.

Og så enkelt ble det; først et par ss. av vår beste jomfruolje, så løken med tunfiskskiven over, og en deilig italiensk ansjosfilet på toppen. Pepperonataen og squashen ble lagt opp i en rund stålform, og loffskiven lagt på tallerkenen. Krydret etter egen smak. Og til et glass deilig avkjølt Riesling.

%d bloggere liker dette: