Spisskål med andelår

andela%cc%8ar-ingr2
Snittet rødkål, merian, eplecideredikk, litt hvitvin, hakket sjalottløk, pepper og salt/sukkerblanding.

Andelår er deilig, det er også rødkål, eller rød spisskål som de hadde i butikken her forleden. Skal jeg velge mellom andebryst og andelår, velger jeg helt klart låret. Det mest smakfulle kjøttet på fuglen, og det mest spennende, med sin gode blanding av deilig andekjøtt og andefett, et fett som kommer opp mot olivenolje i sunn sammensetning. Saftig og godt. Og til and passer rødkål, ikke bare kokt, en frisk rødkålsalat går like bra. 
andela%cc%8ar-brunetBegynn med å brune lårene lett, og imens de steker seg ferdige i ovnen, lager du den deilige rødkålsalaten. Potetene setter du over underveis, de små norske runde potetene trenger ikke så veldig lang koketid.rodka%cc%8alsalatBland de gode ingrediensene, og la rødkålsalaten få hvile litt i kjøleskapet mens du gjør ferdig resten av denne deilige middagen.
Andebryst er kanskje helgemat, men da er så absolutt andelår en deilig hverdagsrett. Noe rimeligere å kjøpe, og absolutt enkelt å tilberede.

Andelår med rød spisskålsalat
andela%cc%8ar-med-rodka%cc%8alsalat

Ingredienser:
1 andelår til hver
salt og pepper til andelåret
litt jomfruolje til stekingen
rød spisskål til 4
sjalottløk, hakket
1 ts salt og 2 ss sukker
litt kvernet pepper
merian, gjerne frisk hvis du har
eplesideredikk og hvitvin
valnøtter
Slik gjør du:
Salt, pepre og brune andelårene lett på begge sider, gjør gjerne noen snitt i skinnet. Sett dem inn i 190 graders ovn og la steke ferdig i ca 35 minutter. Alternativt begynner du litt tidligere og lar dem stå i 170 grader i 2 timer å godgjøre seg. Ditt eget valg! Da løsner kjøttet fra benet.
Bland ingrediensene til rødkålsalaten, og la den hvile i kjøleskapet, gjerne en halvtime.
Legg opp som på bildet, med valnøtter over salaten.

Print Friendly, PDF & Email