Snøkrabben; ble kjøpt, og forsvant!

Snøkrabbeben ble kjøpt på Meny, og servert med klaret smør. Du kunne også få kjøpt de kløyvd; dvs klørne var kløyvd på langs, og svært lette å ta ut kjøttet fra.

Et par år siden var vel sist jeg så snøkrabbe i forretningen tror jeg. Som jeg skriver over; den kom, ble kjøpt, og forsvant. Dengang kostet kongekrabben 6-700 kroner kiloen, og snøkrabben rundt 350-400. Altså en rimeligere krabbe, og med dagens kongekrabbepris hadde det jo vært hyggelig med et rimeligere alternativ; en etter min mening bedre krabbe enn kongekrabben. Men akk!, det unner de oss ikke! For lite salg, eller for høy pris i dag kanskje?

Og så enkelt kunne det gjøres; krabbekjøttet i klørne er tatt ut: Nederst; der hvor klørne er festet finner du masse godt snøkrabbekjøtt; det er bare å plukke ut.
Og jeg kan love deg at dette var godt; både krabbekjøtt og baguettebiter ble dyppet i det deilige smeltede smøret og spist sammen med et godt glass hvitvin. Bedre sjømat skal det godt gjøres å finne, ja bortsett fra scampi da selvfølgelig.
%d bloggere liker dette: