Skrei i en fei!

Skerei, råvarer
Nyutsprungne squashblomster, et par squash, en hvitløk i blomstring, et par sjalottløk, og noen tomater er det vi brukte, i tillegg til deilige skreiloins.

Det hender at vi har dårlig tid, eller bare vil ta det litt raskt og lettvint. Og da har vi funnet noen dypfryste fine skreiloins i frysedisken i butikken. To fine loins koster rundt 40 kroner, så vi som er to i huset, kjøpte to pakker. To til meg, og to til Astrid, og blir det litt for mye for henne, hjelper jeg gjerne til. Idag har vi også tatt med litt fra hagen; squash og squashblomster, i tillegg til litt innkjøpt løk, og noen kirsebærtomater.Skrei og cr. fr
Fisken er tinet i posene, så tørket av med kjøkkenpapir, og tilslutt vendt i mel og stekt i olivenolje. Creme fraiche har fått surre i den brukte oljen/skyen og begge deler er klart til bordet. Ikke noe hokus pokus, når man skal ta det litt lett på en enkel hverdag.

Squash mm
Så var det tilbehøret; Squashen skal dyppes i en røre av Bonaqua eller gjerne hjemmelaget mineralvann, blandet med hvetemel og litt olivenolje til en fin røre. Det ordner du lett. Så friteres de og får tilslutt dryppe av på kjøkkenpapir. Grønnsakene stekes i olivenolje. Og som tilbehør tok vi små runde fine norske poteter.

Skrei, grønnsaker
Grønnsakene er ferdigstekte, de skal ikke brunes, bare putre med noen minutter. Begynn med squashen og løken, ha i tomatene tilslutt, de trengr ikke sprekke, bare varmes litt.

Squashblomster friteres
Squashblomstene er dyppet i røren, så fritert i jomfruolje ved 180-190 grader, fått renne av på kjøkkenpapir, og tilslutt saltet litt med kvernsalt. Sprø og deilige blir de. Og de holder seg sprø en god stund, så ikke stress, de venter på deg!

Skrei i en fei retten
Ikke noe kunstverk akkurat, men godt ble det, Creme fraichen har bare fått surre med, og blir tykk og deilig i dette ikkeslankemåltidet. Men selvfølgelig; spe gjerne med noen skjeer hvitvin eller tørr martini om du liker det. Vi gjorde det helt enkelt. Og disse fryste skreiloinsene har vi brukt flere ganger. De er lette å ty til når tiden er knapp og du selv er innstilt på et enkelt måltid. Men selvfølgelig, de må jo tines først. Så litt forarbeide kreves.

Print Friendly, PDF & Email