Skinnstekt skreifilet

I dag lager vi til et fint stykke filet av skrei, det som bransjen kaller loin og som er den fineste delen av fileten; «ryggdelen» er det vel riktig å kalle den. Men for mange høres kanskje loin bedre ut? Med skinnet på selvfølgelig, vi vil da ha med det deilige sprø skinnet hvor mye av det beste av smak og næring sitter.

Filestykket er delt i tre, og stekes over sterk varme i en blanding av jomfruolje og smør, bare krydret med kvernet salt og pepper. Stekt et minutt eller to.
Stykket snues for å få fin farge på kjøttsiden, og karamelliseres litt.
Inn i ovnen ved 175 grader. La den kose seg noen minutter til du ser at det meste av det litt gjennomsiktige fiskekjøttet har fått en fin hvit farge.
Ingrediensene er enkle denne dagen; en pose ferdige wokgrønnsaker, dill, to gulrøtter, og aspargesbønner. Pluss litt jomfruolje til å steke i.
Wokgrønnsakene stekes i en liten stekepanne, gulrøttene har fått koke godt et par tre minutter; de skal ikke overkokes, og får steke med litt for å hente smak. Krydre etter egen smak.
Bønnene kokes al dente i saltet kokevann, 2-3 minutter holder.

Deilig ble det; en god potetpuré toppet med dillpesto, grønnsakene, og den stekte fisken med deilig sprøtt skinn. Joda, torsk er godt, enten den heter skrei eller kysttorsk. Og skreien gir jo de deiligste faste og fine skiver; naturlig skivet.

Print Friendly, PDF & Email