Ørret fra fjellet

Fjellørret er godt både sprøstekt og stekt i en blanding av vin og annet godt, denne gangen valgte vi det siste. Fisken er fra Hardangervidda, men oppdrettet fra villfisk. På bildet er den renset og filetert. Alle benene er tatt ut, og skinnet er rengjort godt.

Først fikk jomfruolje, hvitløk, og persille surre litt i en kjele. Så ble 1 dl hvitvin tilsatt og alt fikk koke inn til halvparten.

Jeg valgte å gå over til å bruke en stekepanne; litt enklere med fisken. Her er sitronskivene og hvitløken tatt ut. Først vendes filetene i hvetemel. De skal ikke sprøstekes, bare få småputre, først med skinnsiden ned 4-5 minutter, så et par minutter med kjøttsiden ned. Her er fisken akkurat tatt ut, og den deilige skyen blir sausen du skal bruke. Salte og pepre etter egen smak.

Og slik serverte vi denne deilige fisken; med agurksalat og råskrelte mandelpoteter. Nydelig filet med saftig og smakfullt fiskekjøtt. Du kan uten problemer spise det myke skinnet også; sunt og godt. Potetene fikk et dryss med tørket dill.

Print Friendly, PDF & Email