Sandkrabbe og villreker!

Blåkrabbe og villreker
Som vi ser er krabbene delt opp i halve krabber, og blålilla av farge. Den forandrer seg til rødt når de dampes. På villrekene er skallet

Sandkrabbe eller blomsterkrabbe eller blåkrabbe, (Portunus Pelagicus) er en av typene som også selges som soft shell crabs, som er svært populære, fordi hele krabben kan spises. Men idag spiser vi dem dampet, hvor det deilige krabbekjøttet plukkes ut med en hummergaffel. Og sammen med dem har vi argentinske villreker.  I motsetning til de fleste andre reker, er disse mørkerøde fra fødselen av, andre er grå og grågrønne, og blir først røde ved tilberedning.

Villrekene fra Argentina har det latinske navnet Pleoticus muelleri, og er produsert i Argentina;  fisket i sydvestatlanteren, og fryst ned ombord, Et topp skalldyrprodukt med en deilig sødmefylt smak. Krabbene Portunus Pelagicus er ikke de egentlige Blue crabs (Callinectes sapidus), men selges under dette navnet fordi de er blålilla av farge. Dvs. det er hannkrabbene som har denne fargen Hunnkrabbene er brune.

Villreker, Langostino austral
Langostino Austral er navnet på disse villfangete rekene. Under står navnet på fransk, italiensk og engelsk. De er røde fra fødselen av, og har et mildt og godt rekekjøtt.

Sandkrabber og villreker, dampet og servert med majones og smør.

Ingredienser:
1 sandkrabbe til hver, delt i to
3 argentinske villreker til hver
majones, gjerne hjemmelaget.
jomfruolje og smør
sitronskiver
paprika, hvitløk og sjalottløk i små terninger
loff

Blåkrabbe og villreker, retten2
Krabbene har mye kjøtt i seg, skallet er bløtt og lett å dele med fingrene,og klørne brekker du lett over (de største kan du bruke en fiskesaks på). Til høyre oljeblandingen som du drypper over loffskiven når du har lagt på kjøttet fra krabbene eller rekene.

Slik gjør du:

Krabbene og rekene skal dampes. Bruk damprist dersom du ikke har fiskekjele. En 7-8 minutter på krabbene, reken legges i de sist 4-5 minuttene. Stek løk og paprika i en olje/smørblanding, til de er blanke. Med en hummergaffel går det lett å få ut krabbekjøttet, klørne brekker du lett over. Det er bra med kjøtt i krabbekroppen, og de har tynt skall som du lett deler opp med hånden. Legg opp som på bildet, og server med loff. Drypp olje og smørblandingen over loffskiver med krabbekjøttet og rekene. Så noen dråper sitron og majones etter egen smak.

Print Friendly, PDF & Email