Abborkabaret skritt for skritt

Her er det meste du trenger til en deilig kabaret, som nok var vanligere for noen tiår siden enn i dag: egg, erter, reker, asparges fra boks, og fisk, her flotte abborfileter akkurat nykokt (trukket) og avkjølt.

Legg det en egget i bunnen av kabaretformen som på bildet. Det er jo også om å gjøre og få et litt fint utseende på denne deilige fiskekabareten.

Legg opp ingrediensene lagvis som på bildet, salte og pepre gjerne mellom lagene, men ikke alt for mye.

6 gelatineplater er bløtet opp som pakningen forklarer, og aspiken er fylt i formen så det akkurat dekker. Nå skal formen i kjøleskap et par timers tid til aspiken har stivnet.

Ta formen ut av kjøleskapet og dypp den et par tre sekunder i varmt vann som her.

Legg en stor tallerken over formen og snu alt rundt omtrent som når du snur en omelett.

Og slik ble denne deilige abborkabareten med fisk som svært få bruker, men som etter min mening er den beste ferskvannsfisken vi har. Og veldig enkel å gjøre helt benfri.

Fiskekabaret er jo egentlig en vanlig lunsjrett, men vi valgte å ta den til middag. Da passet det veldig godt med konas deilige og fargerike caprese som forrett.Med bufalomozarella selvfølgelig.

Og her er kabareten dekket opp og forsynt seg av. Servert med en hjemmelaget remulade av to deler majones og én del sæterrømme, pluss litt finhakket sylteagurk og noen avrente kapers, og en deilig sprudlende rosévin ble det absolutt mettende nok for oss to. Alt behøver jo ikke å være fetende.

%d