Krabbefrikadeller med løkkompott

Krabbeklør renses1
Med en slik krabbetang, eller knuser, går rensingen som en lek, fra de minste til de største krabbeklørne får plass. Og til å plukke ut kjøttet følger det med små krabbegafler.

Fyllt krabbe og krabbeklør går godt til disse deilige krabbefrikadellene, i mangel av ferske krabber. Og servert med løkkompott og baguetteskiver stekt i jomfruolje, blir det en deilig , smaksrik rett. Skalldyr er alt for lite brukt i Norge, selv om krabber nok er noe av det mest brukte sammen med reker. Men det finnes så mye mer spennende i havet; flere forskjellige skjelltyper, det samme for blekksprut, som alt er deilig når det er riktig tilberedt. Og ikke å forglemme den forglemte sjøkrepsen, eller scampi som den seriøse matverden kjenner den som.Egentlig kan du jo blande masse godt inn i krabbefarsen. Vi har gjort det forholdsvis enkelt, og bundet massen med brødrasp og majones. De kan pensles med olivenolje og grilles. Vi har stekt dem i jomfruolje i stekepannen.

Krabbeklør renses
Ta ut alt kjøttet fra klørne, det skal blandes med innholdet i de fylte krabbene, og smaksettes med mye godt.
Krabbekaker raavarer
Til venstgre er farsekjøttet klart til å blandes med brødrasp, majones, og litt safran for smakens skyld. Litt sennep, olivenolje til steking, og gressløk og dill er resten som skal til.
Krabbekaker blandet
Farsen er blandet, og klar til steking i god olivenolje. En god spiseskje farse stekes, før du dypper skjeen i varmt vann før neste frikadelle formes i hånden.
Krabbekaker stekes
Så stekes frikadellene til de er godt brunet på hver side. Et egg kan godt brukes til å binde farsen bedre, men da blir den ikke så luftig.

Krabbefrikadeller med løkkompott.

Krabbekaker retten
Løkkompott, krabbefrikadeller, sprøstekt baguette og et par sitronbåter og du er klar til å innta disse deilige smakene fra havet og hagen.

Ingredienser: 
2 fyllte krabber
6-8 krabbeklør
1/2 til 1 dl. brødrasp eller daggammelt brød
2 ss majones
litt safran
1 ss dijonsennep
gressløk eller vårløk i tynne ringer
dill, salt og pepper
revet sitronskall
1 ss cognac og 1 ss portvin eller søt sherry
baguette i skiver
Slik gjør du:
Bland ingrediensene til farsen, og smak til med salt og pepper. Form runde boller med en spiseskje som du dypper i varmt vann mellom hver forming. Trykk dem ned litt med en stekespade i stekepannen, så fde blir litt flatere, som på bildene.  Stek fint brune i olivenolje. Stek baguetteskivene sprø i jomfruolje i en annen stekepanne.

Løkkompott

Rødløkkompott
Fra venstre; olivenolje, balsamico, og under salt og pepper. Til høyre revet sitronskall, litt cognac og sherry, som du blander i FARSEN.

Stek oppskåret rødløk i olivenolje med 2 ss balsamico, litt salt og pepper. La det surre seg til løken ser bløt og karamellisert ut.

Print Friendly, PDF & Email