Salmalaks med sortkålpesto

Laksen får bade i den deilige marinaden et par timers tid, og blir snudd noen ganger i marinaden.

Salmaloin spiser vi av og til. Som mange andre er også vi litt skeptiske til alt det som skrives om oppdrettsfisk; hvem har egentlig rett? Sunt eller usunt? Denne dagen serverte vi den stekt etter marinering med sesamfrø, revet sitronskall og saft, og litt salt. Tilbehøret var asparges, pappardelle og en deilig pesto laget på sortkål (cavolo nero).

Sortkål/svartkål, et hvitløksfedd, godt med revet parmesan, jomfruolje og usaltede peanøtter, var det vi brukte i denne deilige pestoen. Pesto kommer av pestare; å banke eller støte. Pesto Genovese ble opprinnelig støtt i morter, noe mange også gjør i dag. Her har vi brukt stavmikser.
Sortkålen er revet i biter og får koke i lettsaltet vann en 10 minutters tid.
Etter koking, rett i isvann for å holde på grønnfargen og stoppe kokingen. Til høyre ingrediensene til marinaden fisken lå i; sitron og sitronskall, olivenolje, et hvitløksfedd og sesamfrø.
Ingrediensene til pestoen ble kjørt til en ikke alt for fin masse i stavmikserens egen beholder.
Fiskestykkene grilles på grillmatten som tåler høy varme, sammen med en halv sitron grillet med kjøttsiden ned. Deilig karamellisering.

Og slik serverte vi salmalaksen; med pappardelle, sortkålpesto, asparges og den halve sitronen. Resten av marinaden ble brukt som en deilig saus.

Print Friendly, PDF & Email