Andelever med kinakål

Og her er hovedingrediensene; andelever og andefett. Gå over leveren litt; skjær bort litt sener og fjern det du får vekk av den tynne hinnen, men uten å ødelegge leveren. Får du problemer; ikke ta av hinnen, SÅ viktig er det ikke.

“Man tager hva man haver”, heter det, og akkurat i dag tok vi en pakke andelever fra fryseboksen, og en halv kinakål fra kjøleskapet. Andelever kan brukes til så mangt, men hva er vel enklere enn å bare svitse dem noen minutter i en varm stekepanne. Og dersom du har litt andefett kan det ikke bli bedre, et langt sunnere fett enn mye annet man får i seg av fett. Nesten som olivenolje.

Smelt andefett i en stekepanne, du kan gjerne strø litt salt og sukker over før du steker leveren.
Brun leveren og følg litt med mens de steker seg; du ser godt hvordan varmen “kryper” oppover leveren, fargen på kjøttet blir lysere.
Nesten ferdigstekt. Så snur du dem tilslutt og steker ferdig. Du velger selvfølgelig selv om du vil ha dem gjennomstekt, litt blodig, eller rosa. Selv liker vi begge to en rød eller rosa kjerne. Og slik ble det.

Tilslutt ble stekefett rørt ut med litt fløte og kokt inn noe, så saltet, pepret og sukret. Balsamico går også godt i sausen, eller en ss honning. Så mye syre ble det ikke i dag, bortsett fra noen dråper balsamico. Kinakålen ble kokt et par minutter i saltet vann, så skåret opp litt grovt og lagt på først, før leveren og den innkokte sausen/skyen ble helt over. En nydelig forrett, server den gjerne med noen skiver toast.

Print Friendly, PDF & Email