Grillede kjøttboller

Kjøttbolene klare
Ferdigformede kjøttboller, olivenolje til steking, og en god BBQ-saus til pensling er det du trenger. Resten går av seg selv.

Av og til lurer man på hva man skal ha til middag. Da er det egentlig greit med en pakke kjøttdeig eller to i fryseren, for kjøttdeig kan du jo bruke til ganske mye godt. Små faste, grillede kjøttboller for eksempel! I Middelhavslandene får du ofte denne typen kjøttboller, gjerne laget med lammekjøtt eller i blanding med annet kjøtt. Våre blir da med en blanding av storfe og gris.

Kjøttfarsen

Bland sammen en god farse tilsatt litt sjalottløk og hvitløk, la den hvile litt i kjøleskapet, og form bollene.
Kjøttbolene Bollene er formet, og klare for grillen. Det at dette går forholdsvis raskt, betyr ikke at det ikke er godt. All mat trenger litt kjærlighet fra den som lager den, og blandet med en god porsjon ferske råvarer ble det slett ikke så verst.

Kjøttboller med BBQ-saus

Kjøttbolene grillet
Dette var en på sparket-middag. Derfor ble det kjøttdeig fra fryseren, og ferdigkjøpt ratatouille. Her er bollene nettopp penslet med BBQ-sausen.

Ingredienser:
400 gr kjøttdeig
1 egg
1 stor sjalottløk, finhakket
2 hvitløkfedd, presset

1 ts fersk ingefær, revet
salt og pepper
olivenolje
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene med hånden, gjerne med kjøkkenhanske. Form små boller med spiseskje. Grill på smurt grill 5-6 minutter. Pensle med BBQ-saus underveis. Server med baguette, resten av BBQ-sausen og som vi gjorde; med en ferdigkjøpt, men god ratatouille.

Barbecuesaus:

Ingredienser:
1 dl. Heinz tomatketchup
1 teskje sukker
2 knuste hvitløkfedd
2 teskjeer Worchestershire-saus
Slik gjør du:
Bland alt godt, pensle kjøttbollene på slutten av grillingen, og dypp biter av bollene i den mens du spiser. En enkel og svært smakfull saus.

Kjøttbollene, retten2En blandingssalat uten noen form for dressing er deilig, friskt og godt. Dypp kjøttbollene (og baguette) i sausen, og kos deg med et kjølig glass hvit- eller rosévin.

Print Friendly, PDF & Email