Pizza med gåsesalami

Salamipizza 480
Noen modne, fine tomater, gjerne økologiske som her, en vårløk og en sjalottløk, en mozarella av bøffel, litt olivenolje, og revet ost på toppen. Vi har brukt Holtefjell XO fra Eiker gårdsysteri.

Salami brukes mye i matlagingen i Italia, Frankrike og andre land nedover i Europa. En god salami er langt mykere enn våre spekepølser, som oft kan bli litt i hardeste laget når de blir lagret for lenge. Salami egner seg ypperlig til pizza, og vår gåsesalami har så mye smak i seg at du ikke trenger stort mer enn det på bildet for å få pizzaen slik en god pizza skal være.

Salamipizza skal stekes 480
Drypp først over jomfruolje. Legg så på et lag skivede, modne tomater, dryss rundt vårløk og sjalottløk i skiver, legg på mozarella i små biter, så gåsesalamien i skiver, og tilslutt overdrysser du parmesan, eller som her Holtefjell XO.

Lag gjerne bunnen selv, vi har brukt en ferdigkjøpt en, og en pizzasteker til å steke den i. Og det blir også godt.

Salamipizza stekt 480
Stek pizzaen slik du er vant til; ønsker du en tykk bunn, gjerne det, vi foretrekker den tynne bunnen som blir sprø, selv om det kan være litt vanskelig med både tomater og mozarella. Når pizzaen er ferdig drypper du igjen over jomfruolje. Det gir et deilig «krydder», dersom oljen er din beste. Olivenolje er ypperlig til å steke og fritere i, men smaken får du først når du drysser over den gode oljen tilslutt.

Salamipizza trekant 480
Og så er det å kose seg med nystekt pizza med gåsesalami. Og husk; gås og and er IKKE rødt kjøtt. GOD APPETITT!