Kongekrabbe, sepia og pollock

Skalldyr er ikke akkurat det det finnes mest av på et lite sted som Bø i Telemark, et god stykke inn i landet. Av og til har Meny tilbud, og da må man sikre seg det man kan, ellers er fiskebilen fra Næss sjømat i Narvik den vi må ty til. Og det gjør vi, for her kan vi bestille skalldyr som ikke finnes i noen Menybutikk. Frossen, men det gjør ikke noe, den er av topp kvalitet. 3 ganger i året er Alf-Åge på døren med denne deilige sjømaten. Ja, og så må vi ikke glemme den lille koselige innvandrerbutikken, som også av og til også frister med god frossen sjømat.

Her er det meste av det vi brukte; soltørket tomat, tomatpuré, kongekrabbe, italiensk ansjos, pollockfilet og sepiablekksprut.
Og her er alt klargjort for stekepannen; de faste fine fiskefiletene er skåret i små terninger, og sepiablekksprutene i tynne skiver. Vi tar også med en god smaksetter; en borettaneløk fra Holm gård.

I dag tok vi for oss fryseren etter sjømat som passer å spise en kald vinterdag. Og noe fant vi; 3 fileter deilig Alaska pollock fra Norice Seafood på Gvarv, nabokommunen til Bø. Flotte singelfryste fileter. Små sepia-blekksprut fant vi også, og en nyinnkjøpt råfryst kongekrabbeklo fra Meny. Dette tegner godt!

Fisken, løken og blekkspruten får surre et par minutter i jomfruolje, før vi setter til de soltørkete tomatene finhakket, sammen med tomatpuré og litt hvitvin.

Krabbekloen er delt opp i leddene, og får trekke ved 80-90 grader i 12 minutter. Perfekt ble det, og best av alt, klokjøttet henger ikke fast i kloskallet.

Så tilsettes ansjos i små biter, grovhakket basilikum, litt mer hvitvin, og en god slump jomfruolje. Tilslutt salt og pepper fra kvern.

Klokjøttet er tatt ut av skallet, og klart for denne deilige retten. Så skjærte vi det litt fint opp. Det skal jo se litt godt ut også!

Kongekrabbe, sepia og pollock

Ingredienser: (til 2 personer, justèr selv til flere)
en kongekrabbeklo
3 fileter av en fast fisk, torsk går ikke, sei går fint
noen sepia eller andre blekkspruter
en god ss soltørket tomat
en god ss tomatpuré
hvitvin og jomfruolje
basilikum, salt og pepper
italiensk ansjos
en borettaneløk
fransk deilig baguette fra Rema 1000, den må du prøve!
Slik gjør du:
Del krabbekloen i leddene, og la dem syde ved 80 til 90 grader i 12 minutter. Del fisken og blekkspruten som forklart ovenfor. Følg ellers tilberedningsmåten under bildene. Godt ble det!

%d bloggere liker dette: