Biff med ramsløk

Nå er ramsløktiden snart over for denne gang igjen. Vi får prøve å ta de beste bladene, og gjerne noen blomster også dersom det er nok. Selv har vi bare et lite område i et aspargesbed i hagen som vi henter fra, men det holder for oss, vi er jo bare to. Og hvorfor ikke servere ramsløk til en deilig grillet biff, det er jo tross alt grilltid og masse deilig varme akkurat nå.

Til høyre er de flotte knoppen klare til å slå ut i nydelig små hvite blomster, som også gir et kjærkomment tilskudd til hagen du gleder deg å gå rundt i om våren.
Kok poteter ferdig og skrell dem. så deler du dem opp som på bildet. De serveres lunkne.

Allium ursinum heter ramsløken på latin, og den er i slekt med både gressløk, vanlig løk og hvitløk. Det kjenner du godt når du lukter på den. I Tyskland har den mange navn: bjørneløk, hvitløkspinat, vill hvitløk, skogshvitløk, hekseløk og mye mer. Kjært barn har jo mange navn som vi vet.
Hele planten kan spises, men det vanligste er å bruke stilk og blader som dip, olje, kryddersmør og pesto. Medisinsk har den mye av samme virkning som hvitløk.

Aspargesen deler du i passe biter, og koker 3-4 minutter eller til de skifter farge fra lyst til mørkegrønt.
Skjær ramsløken i strimler som på bildet, de skal legges over den enkle potetsalaten.

Her er potetsalaten klar; drypp over din beste olivenolje før du blander alt lett sammen. Gresskarkjerner er også lagt i for å gi smak og sunnhet til denne enkle, men gode salaten. Salte og pepre etter egen smak.
Stek tilslutt biffen (her indrefilet, ytrefileten er ofte seig) slik du liker den selv, og legg opp som på bildet. Litt mindre smak, men deilig mørt kjøtt.

Ingredienser:
en god biff av indre eller ytrefilet til hver
poteter, kokte og skrellet.
asparges i biter (skal ikke skrelles)
gresskarkjerner
ramsløk
jomfruolje
salt og pepper
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

%d