Piggvar på Skagen

To flotte piggvarer av den litt mindre typen, og en stor fin taskekrabbe er klar for tilberedning. I Skagen!

Tidlig en morgen på en av fiskebryggene i Skagen sto jeg og ventet på at ekteparet i 70-årene skulle komme inn med fisk. De har nemlig fått tillatelse til å selge direkte fra båten, forutsatt at deler av det de får leveres til fiskeauksjonen på Skagen. Det tok tid denne dagen; en times tid ventet jeg sammen med en turist fra Odense. Jeg filmet ekteparet jeg! Koselige var de begge to.

KLIKK PÅ BILDET UNDER SÅ SER DU DE MANØVRERE SEG INN!

Og akkurat her kommer fiskebåten deres inn.

KLIKK PÅ BILDET UNDER SÅ SER DU DEN STORE PIGGVAREN DE FIKK!

De var jo ikke så verst de to piggvarene vi fikk kjøpt heller da! Her er finner og hale tatt av, og innmaten er fjernet. Rogn og lever steker vi med.
Slik la vi det opp i et ildfast fat; noen sjalottløk, fisken, dill og halve sitronskiver, og noen klatter med økologisk Thise usaltet smør. Havsalt er kvernet over.
Broccolini fikk småkoke fire-fem minutter sammen med potetene.
Halvferdig!
Og ferdig!
Fiskekraften fikk koke inn med creme fraiche og nyklippet dill.
Husets service og bestikk gjorde seg godt på den fine fargesprakende duken. Til venstre en bolle med tangsalat kjøpt hos Aavang på bryggen.

Deilig ble det; nypoteter, broccolini, tangsalat, og fisken med saus over. Og et godt glass avkjølt hvitvin. Sausen skar seg forresten litt, dansk creme fraiche er litt annerledes i konsistensen, men god var den.

%d bloggere liker dette: