Kalv på Skagen

Meny Danmark har nylig lansert dansk kalv som Dansk Velfærdskalv; de to hjertene på pakningen viser til god dyrevelferd. Kotelettene på bildet kan være alt fra et 6 til under 12 måneders dyr, og skal stekes 2 til 3 minutter på hver side. Vi kjøpte disse på Meny i Skagen, og serverte dem med en Marsalasaus. Tørr Marsala kjøpte vi to flasker av hos vinhandelen i sentrum av Skagen. Tørr Marsala til matlaging får du dessverre ikke på det norske Vinmonopolet, bare søte med priser fra 192,90 for en vanlig flaske, og opp til 24 500 for en vellagret halvflaske (se bilde lenger nede). Ikke verdens mest folkelige utvalg egentlig.

Artig prisfordeling forresten. De har et par søte til, i halvflasker.
Enkelt gjort; vi krydret bare de fire kotelettene med salt og pepper fra kvern.
Så i en varm og god panne med jomfrulje og smør med den krydrede siden ned; krydre gjerne på denne siden også.
I bakgrunnen Marsalaflasken klar til å smaksette kalvekotelttenes saus. Stekingen er ferdig; et minutt mer enn på pakningen ble det.
Kotelettene er tatt ut, skyen er kokt inn litt med creme fraiche, tilsatt Marsala og kokt inn litt til. Som vi lærte å gjøre det av Zia i Marzio.

Helt enkelt ble dette; en blandet salat, nypoteter, kjøtt skåret i skiver og lagt tilbake i sausen, som ble iblandet litt hakket persille tilslutt. Servert med en amerikansk god Backhouse Chardonnay; fordi jeg ba vinhandleren om en vin med smør, og det hadde den. (litt av silkepapiret rundt flasken henger igjen på flasken!). Godt ble det.

%d bloggere liker dette: