Pasta med gåsesalami

Salamipasta, ingr480
Kremfløte, hvitvin, persille og gåsesalami er det du trenger til denne deilige pastaretten. Krydderet sørger pølsen for; både rødvin, hvitløk og mange gode urter setter smaken. Gåsealami som denne skjærer man i litt tykke skiver på skrå, som på bildet.

Salami kommer av det italienske ordet salame, som betyr å salte. Før betydde det “alle typer saltet kjøtt”, men idag betyr det saltet og krydret kjøtt som er malt og stappet i pølseskinn, natur eller kunsttarm. Det vanligste er å lage salami med svine- eller storfekjøtt. Vår salami er laget med gåsekjøtt, og servert i en pastasaus.

Salami i skvier 480
Enklere kan det knapt gjøres; skjær opp noen skiver salami, skjær disse igjen opp i små biter som på bildet, og stek dem lett i jomfruolje.

Salami er IKKE en spekepølse slik vi kjenner den i norsk spekemattradisjon. Salami er langt mykere, og brukes mye i matlagingen, i tillegg til på brødskiven hos oss i Skandinavia. Italienerne og franskmennene har ikke denne tradisjonen, men serverer den gjerne på et et fat med andre pølse eller skinkevarer, og med brød ved siden av. Gjerne også litt cornichons (små sylteagurker) og syltet småløk. Ellers brukes salami som små appetizers, til rollups, på pizza, i pasta, til smaksetting av gryteretter og sauser, og noen helsteker dem også til middag. Og atter andre lager sprø chips av dem. Bare fantasien setter grenser.

Salamipasta stekes 480
Så heller du først i hvitvinen, og lar den koke inn litt, har i fløten som du koker inn til passe konsistens (den du liker selv), og tilslutt blander du i nyklippett persille. Det var det!

Pasta med gåsepølse, retten480
Og her er retten lagt opp, overdrysset parmesan. Så er det bare å gafle inn, selv bruker jeg en gaffel og en skje som jeg snurrer pastaen i. En god hvitvin passer godt til denne forretten, eller middagsretten dersom du ikke er alt for sulten.

Vel bekomme!

Print Friendly, PDF & Email