Pappardelle med Taleggio

Pappardelle med taleggio
Kjøttdeig av lam, østerssopp, vårløk, basilikum, Taleggio og parmesan er det du trenger til denne deilige pastaretten.

Pappardelle er en bredbåndet pasta, mest kjent fra den toscanske retten Pappardelle alla lepre, som betyr «med haresaus». Men den kan brukes til så mye mer enn det. Idag har vi laget den med Taleggio DOP, den myke, smakfulle osten fra Bergamoområdet i Lombardiet. Ikke så mange vet hvor anvendelig osten er her hjemme; smeltet i forskjellige retter, til bruschetta, risotto, pasta, salat og polenta for å nevne noe. Og den passer sammen med et glass Barolo eller andre Nebbioloviner. Eller til Soave og en god Chianti.

Pappardelle med taleggio i kjelen
Osten er akkurat lagt i retten, og pappardelle koker i lettsaltet vann. Om en fem minutters tid er alt klart til å serveres i dype tallerkener, med litt revet parmesan, og noen dråper jomfruolje over.

Taleggio har DOP opprinnelsesbeskyttelse. Den modnes i hulene i Valsassina (Sassinadalen) i Comoprovinsen. Som en av få oster i Italia, vaskes den med saltvann hver uke, for å få riktig skorpe, og hulene sørger for god og riktig muggdannelse. Skorpen er tynn, noen beholder den på, andre skjærer den vekk, en smakssak.
Idag lager vi en rett med kjøttdeig av lam, østerssopp og litt annet. En mektig og god pastarett hvor ostens smak kommer godt frem, for smak har denne deilige halvfaste huleosten. Pappardelle med taleggio retten2

Pappardelle med Taleggio og kjøttdeig av lam

Ingredienser:
500 gram kjøttdeig av lam
5-6 østerssopp, småhakket
1/2 Taleggio-ost
det grønne på 4-5 vårløk
8-10 basilikumblader
parmesan
olivenolje
Slik gjør du:
Stek kjøttdeiegen lett brun i litt olivenolje, og ha i soppen. La putre med noen minutter. Bland i vårløken og basilkum, og putre videre litt. Bland tilslutt i taleggio i små firkanter og la alt blande seg. Osten smelter. Kok pappardelle, legg opp som på bildet, og riv over parmesan. Tilslutt drypper du over noen dråper av din beste jomfruolje.

Buon appetito!

Print Friendly, PDF & Email