Klippfisk med linser og sopp

Klippfisk med linser, ingr
Soltørkede tomater, italiensk ansjos, kapers, olivenolje, oliven, litt god hvitvin og noen store kapers til pynt. Og selvfølgelig de fine klippfiskloinsene. 

De fineste klippfiskloins fra Dybvik blir til en smakfull bacalaorett bare de får ligge lenge nok og avsaltes. Og når de salte råvarene tilsettes med sine gode smaker igjen, ja da kan det vel ikke bli bedre! Kanskje litt Provencalsk eller Ligurisk, med en av verdens mest etterspurte råvarer; den god norske klippfisken. som ikke ligger på klipper lenger.

Avocado og aspargespure
Frossen asparges og en stor avocado kjørt i hurtigmikser, så saltet og pepret lett, og kanskjetilsatt noen dråper trøffelolje! Deilig. Soppen og tomatene brukes i retten som annet tilbehør.

Ved siden av serverer vi en purè av avocado og asparges, men ikke hvilken som helst asparges; for første gang har jeg prøvd frossen sådan. Rett og slett fordi aspargesen i butikken ikke var fin. Tre forskjellige hadde de; vanlige, aspargestopper og miniasparges. Dessverre var flere tørket ut! Selv har vi hatt asparges i hagen i mer enn 40 år, og aldri hatt problem med å ta vare på dem. I en brødpose med noen dråper vann holder de seg fint i 10 dager i kjøleskap. Men til en purè gikk frosne fint.

Klippfisk med linser, koker
Linsene varmes opp i litt jomfruolje, og krydres lett. Aspargesen får koke noen minutter, og de første ingrediensene til fisken er lagt i.
Klippfisk med linser, lagt i
Så skal fisken trekke med noen minutter i den deilige sausen, smaksatt med vin, sopp, kapers, ansjos, og oliven.

Klippfiskloins med linser og asparges/avocadopurè.

Ingredienser:
3 gode klippfiskloins
tørket traktkantarell eller annen sopp
noen soltørkede tomater
3 italienske ansjoser
kapers + noen store til pynt
oliven
1/2 dl olivenolje og 1/2 dl hvitvin
1 boks økologiske linser
kirsebærtomater med stilk

Klippfisk med linser, retten2
Slik kan du jo legge opp. Jeg foretrekker linsene i en egen liten form på tallerkenen, så holder kraften seg i formen og renner ikke utover tallerkenen. Ser også litt penere ut.

Slik gjør du:
La fisken ligge i godt med vann i 3-4 dager, og bytt vannet fire ganger. Bløt opp traktkantarellene med kokende vann så det akkurat dekker, et kvarters tid. Ha olivenoljen i en kjele, legg i kapers og finhakket ansjos, og la putre noen minutter. Hell over vinen og la putre litt til. Legg i oliven og den oppbløtte, finhakkede soppen. La putre litt til, og ha i væsken fra soppen. Kok inn litt, og legg i fisken. La alt surre 8-10 minutter. Vend gjerne fisken et par ganger, noe som nok vil ta litt farge fra soppen, men det er jo smaken som teller.

Asparges og avocadopure

Kok aspargesen 8-10 minutter hvis du bruker frosne. Fersk grønn asparges ca 3 minutter. Kjør begge i hurtigmikser. Bland i en ss smør, salte og pepre lett, og bland i 3-4 dråper trøffelolje.

Print Friendly, PDF & Email