Hummer og cremant

Hummeren er delt opp; til venstre hodet, så halen som er splittet opp for å fylles, og helt til høyre hodeinnholdet og kjøttet i klørne. Til venstre under hode og hale ligger det deilig utkjevlede kjøttet fra de små benene.

Hummer er deilig og dyrt, men av og til får du den med redusert pris; lørdag rett før stengetid for eksempel. Og det var da denne pluss en til ble kjøpt. Vi må jo ha en hver. Dette er en halv kilos ferdigkokt hummer importert fra Canada. Norsk hummer blir litt i dyreste laget, og fåes ikke hele året. Den amerikanske er den du får kjøpt i restauranter i Europa hvis ikke annet står i menyen. Import av levende amerikansk hummer til Norge er forbudt i dag, fordi den kan utgjøre en trussel mot norske hummerbestander.

Og slik ruller du ut kjøttet i de små klørne; du ser kjøttet til venstre, og neste klo klar ved siden av. Under kjevlen ligger benet som nettopp ble kjevlet.
Kraft kokes på skallet fra hummeren; vann tilsatt en hakket løk, litt jomfruolje og en god klikk smør kokes inn en halvtimes tid, så et kvarter innkoking til med litt fløte satt til. Jevnes med maizena.
Jomfruolje blandes med parmesan i biter og tørket dill. Noen sitrondråper dryppes i.

Og slik serverte vi den; I splitten i halen ble parmesanblandingen lagt, og over klokjøttet la vi den innkokte sausen. Cremant de bourgogne passet godt. NB! Halekjøttet ligger åpent under skallet, det gjennomsiktige skallet under er klippet opp og fjernet.