Fritert fra hagen

Ny asparges nettopp brukket av planten og skråskåret på kjøkkenet, og overvintret jordskokk fra det lille bedet i en 80 x 60 cm. pallekarm. Her må det tynnes hver vår, og da er jo jordskokken noe av det første vi kan kose oss med fra hagen.

Vi friterer i dag; asparges og jordskokk fra hagen. To ting må du være oppmerksom på når det gjelder disse to grønnsakene: aspargesen får urinen til å lukte svovel, og jordskokken gir deg mye luft i magen. Begge deler kan vi sikkert leve med, for deilige er de; strandplanten i liljefamilien, og rotgrønnsaken i solsikkefamilien. Vi har prøvd begge deler tempurafritert, og fikk en ny ahaopplevelse; deilig var begge deler.

Så enkelt er det: Du blander til tempuramel fra pose (Meny har det), og dypper aspargesen godt i blandingen før du fritérer dem i jomfruolje ved 170 grader. Og husk, filtrerer du jomfruolje kan den brukes inntil 10 ganger, og da blir det jo ikke dyrt!

Det samme gjør du med jordskokken; renser den godt under rennende vann først, men ikke skrell den. Skjær så i løvtynne skiver, dypp i tempuraen og fritér.

Til å dyppe i lagde vi en aioli med hvitløk, både pepperot fra tube og fersk, og kjørte så alt med stavmikser.

Vi brukte Hellmanns majones fordi den er litt syrligere enn våre norske, blandet alt godt med stavmikseren, og tilslutt litt god jomfruolje og et par dråper sommertrøffelolje. Nydelig dip!

Så enkelt, og så godt; aioli med pepperrot og hvitløk, tempurafritert asparges, og ditto jordskokk!

%d bloggere liker dette: