Eplepølse med polenta

Her er ingrediensene til denne rustikke retten med eplepølser og polenta: eplepølser, gul trompetsopp, jomfruolje, litt smør, og hvitvin. Polenta til høyre.

I fjor hadde jeg gleden av å utvikle en eplepølse for Norsk Eplefest på Gvarv, hvor jeg også sitter i styret. Pølsene er laget på storfe- og svinekjøtt, krydder, og tilsatt små eplebiter av Gravenstein fra Sauherad. De er laget uten tilsetningsstoffer eller konserveringsmidler av noe slag, er gluten og laktosefrie, og inneholder ikke allergener. En sunn pølse altså. Flere spisesteder i midt-Telemark serverte pølsene rundt selve eplefesten i slutten av september i fjor. Da ble den servert med potestappe med epler, og en deilig tomat og rødløksalat. (Se bilde under) Vi arbeider med en ny og litt større versjon av pølsen i år.

Og her er eplepølsene slik de ble servert på flere spisesteder i fjor; blant annet Norsjø hotell, Aarnes kafeteria, og Bø hotell. Tilbehøret var en deilig potetstappe med epler, og en tomat og rødløksalat. Gravensteiner kan vel være et passende navn på pølsene kanskje?
Edland kjøtt på Haukeli produserer eplepølsene, og her er Adis til høyre, og faren Hidajet i full gang med å dele pølsene i riktige lengder før trekking.

Eplepølse med polenta

Pølsene er delt opp i biter og varmes opp i jomfruolje sammen med gul trompetsopp som har fått steke litt først. Ha i hvitvinen og kok inn til det halve tilslutt.
Polenta er lett å lage, kunsten er å røre hele tiden. Følg forklaringen på pakken.
Tilslutt krydrer du med salt og pepper, kverner over litt muskatnøtt, og rører inn en klatt smør.

Og slik ser denne deilige Italia-inspirerte retten ut: Polenta med eplepølse i biter, og gul trompetsopp. Pyntet med en kvist rosmarin.

%d bloggere liker dette: