Breiflabb i purre og coppa

Breiflabb, eller marulk som den også heter (One name for one fish!), er en deilig fisk. Vi har rullet den inn i purre og norsk coppa, og servert den med fritérte tynne potetstaver av mandelpoteter. Stekt i jomfruolje med noen rosmarinnåler.

2 fine skiver breiflabb og noen store gode blad av purre er klare for videre bearbeiding.
Kok først purrebladene i 7-8 minutters småkoking, avkjøl raskt i isvann med noen isbiter.
Brett ut purren og legg på fiskefiletene som du har krydret med litt salt og pepper. Rull purren rundt fisken.
Legg ut coppa slik at det dekker fisken/purren som på bildet. Legg på fisken og rull coppaen forsiktig rundt purren. Når du legger den i pannen vil den sette seg, og når du har snudd den forsiktig har den formet seg brukbart.
Fem mandelpoteter er først skåret i skiver. Legg så potetene som de så ut før skivingen; skjær tynne staver gjennom alle lagene. Da har du raskt fine staver til fritéringen. Bruk gjerne kjøkkenpapir for å tørke dem litt så det ikke spruter så mye når du fritérer.
Fritér potetstavene i 170 graders jomfruolje, og legg opp på kjøkkenpapir for avrenning. De holder seg sprø lenge, opptil et par dager hvis oppbevart tørt.
Så enkelt ble denne deilig retten servert; først litt av stekeskyen utover tallerkenen, så fiskestykket og potetstavene. Pynt med en frisk kvist rosmarin.
%d bloggere liker dette: