Laks, torsk, og litt til

For noen dager siden hadde vi en veldig enkel fiskerett! Det er ikke så ofte det er tilbud på forholdsvis dyr fisk, men det var det for en stund siden; tilbud på både laks og torskeloin. Fordi de gikk ut på dato dagen etter. Og da kjøpte vi noen og la i fryseren. Villaks er det umulig å få tak i, og da må vi, nesten dessverre kan vi si, ta til takke med oppdrett. La oss håpe at oppdrettslaksen blir så god og miljøvennlig at vi kan kjøpe den litt oftere. Og at de finner en løsning for villaksen før det er for sent. Det er greit å tjene mye penger, men ikke for enhver pris. 

Og her er det vi brukte; noen kirsebærtomater, litt basilikum og persille, hvite bønner, sjalottløk og hvitløk, noen sorte oliven, og selvfølgelig fisk; en loin fra hver av de to fiskeslagene.

Litt god jomfruolje i stekepannen, så løk og hvitløk, og tilslutt tomatene. La løken bli blank, og tomatene litt myke.

Så får fiskeloinsen steke med under ikke for sterke varme. Følg med når de skifter farge underveis, dvs når laksen går over til å bli lyserød, og torsken går fra litt gjennomsiktig til hvit. Kvern over litt salt og pepper underveis.
La hvitvin få putre med, og legg i oliven og persille. Så er det egentlig bare å vente til du synes fisken ser nok stekt ut for din smak. Tilslutt har du i en klatt meierismør for smakens skyld.

De fine gulhvite julegledene holdt seg ganske lenge i år! Og da har man jo ikke hjerte til å kaste dem.

Ingredienser:
1 loin av laks og en av torsk
kirsebærtomater
oliven, litt sjalottløk og hvitløk
salt og pepper
italiensk persille
litt hvitvin
olivenolje og smør
hvite bønner
Slik gjør du:
Her trenger du egentlig ikke å gjøre annet enn å følge forklaringen under bildene. Denne «middelhavsretten» er både enkel å ikke for tidkrevende å få ferdig. Dersom du liker litt tykkere saus, kan du jevne med litt maizena.
Skyll av og varm opp bønnene i litt olivenolje. Krydre med litt løkpulver og revet muskatnøtt. Det holder!

Print Friendly, PDF & Email