Kokt flesk med risotto

Til kokingen bruker vi litt rødløk, hvitløk, laurbærblad og hel pepper.

Stekt flesk er den vanligste måten å tilberede flesk på, men kokt flesk er minst like godt, kanskje enda bedre, og sunnere også regner jeg med; kokt mat, stekt mat? Jo jeg tror kokt er sunnest. Vi lager den med en deilig “ferdigrisotto” fra Meny. Vel, ferdig og ferdig, den må selvfølgelig kokes, det er carnaroliris tilsatt trøffel. Og carnaroli er det ypperste av risottoris.

Legg ingrediensene i kaldt vann, kok opp og skum av.
La kjøttet koke en halvtimes tid under svak koking. Her gjenstår det 10 minutters, så er det ferdig.
Risottoris kjøpt hos Meny; Carnaroliris tilsatt trøffel. En deilig risotte med en god trøffelsmak. Enkel å lage 12-13 minutters koketid for al dente. Nyplukket kantarell til venstre. Lite denne dagen derfor går den i denne retten. Litt lite å fryse ned.
Kantarellen er delt smått, og klar for stekepannen.
Varm opp litt jomfruolje og stek kantarellen slik du liker den selv, du kan gjerne sprøsteke den, krydre med kvernet pepper og litt salt.

Og slik serverte vi det deilige flesket og risottoen, først risotto, så flesket, og på toppen den stekte kantarellen. To flotte løvetannblader som hadde spiret opp i persillebedet ble salaten til retten, toppet med med sortkålpesto. (cavolo nero)

Print Friendly, PDF & Email