St Petersfisk, knurr og scampi

Scampi, knurr Petersfisk
På hver side en filetert knurr, i midten tre fine fileter av St. Petersfisk, og bak 4 jomfruhummer, eller sjøkreps som vi sier (scampi). I dag lar vi alt surre i hvitvin med sjalottløk.

St Petersfisk, knurr og scampi? Hørt om det før? Helt sikkert, men kanskje ikke spist alle. Det gjorde vi. På Skagen! Nydelig fisk og nydelig skalldyr. Alle tre lette å tilberede, og meget smakfulle. Og hvorfor St. Petersfisk som vi kaller den? Og er ikke knurren farlig? Neida, her er ikke mye farlig.

St Petersfisk
Slik ser St. Petersfisken ut (Zeus faber). Ikke verdens peneste, denne fisken som trives best alene. Dvs bortsett fra under gytingen, da går den i stim. Og for et fiskekjøtt, fast, fint og smakfullt. Foto: www.visitgaasvaer.com

Du ser den mørke flekken midt på! Ifølge historien var det akkurat der St. Peter hadde fingeren da han holdt fisken; fingeravtrykket hans da han tok en mynt ut av fiskens munn for å betale skatt. Vel, det er flere historier om navnet. Man får tro på det man synes høres mest sannsynlig ut.

Scampi, St. P mm
Her ligger både knurr og St. Petersfisk i olivenolje, hvitvin, og med sjalottløk. Snart skal sjøkrepsen i, for å gi den siste smaken til sausen.
Knurhane_profil
Og slik ser knurren ut. Når du får den opp i båten er det greit å holde seg unna piggene, de stikker godt. Men ikke vær redd hvis den knurrer, det er absolutt ikke farlig, den bare setter svømmeblæren i svingninger for å skremme deg!, Du kan oppleve den både grå og rød som på bildet. Foto: www.m.fisketegn.dk

Scampi i hvitvinJomfruhummer, eller sjøkreps som vi sier, får du over hele Danmark. både levende, rå og kokt, som hele dyr, eller som sjøkrepshale. Kjent ute i den seriøse matverden som «scampi tails». For det er dette navnet sjøkrepsen har vært kjent som i uminnelige tider. I den seriøse matverden, som nevnt.

Scampi, knurr Petersfisk tallerken1
Og slik ble resultatet; lett dampet i hvitvin , jomfruolje og sjalottløk. Så ble kraften kokt inn litt med fløte. Som tilbehør en purè av avocado og bladpersille, og noen dråper sitron. Noen avkokte vårløk, og kokte poteter, så kan vi innta dette deilige fiskemåltidet. Ledsaget av et glass Pouilly-Fuissè eller to. ) NB! Bildet er ikke det beste, dårlig taklys med feil farge.)
Print Friendly, PDF & Email