Røkt svinekam med søtpoteter

Sv kokes
Et stykke svinekam, en løk, og et laurbærblad. Så trekke i 45 minutter, og ferdig for bordet.

Svinekam er godt, og røkt svinekam er godt. Litt merkelig dette med navn; i alle år har svinefilet hatt navnet svinefilet, og svinekam navnet svinekam. I dag gjør vi alt for å få råvarene til å virke mer eksklusive. Så nå har de satt navnet indrefilet på svinefilet, og ytrefilet på svinekam. Akkurat som vi ikke visste hva det betydde. Og disse to navnene har de da hentet fra storfè. Norge vil bedras! Vi har prøvd røkt svinekam med puré av søtpoteter.

Søtpoteter purè
Et par store søtpoteter, 1 sjalottløk, et par hvitløkkløfter, en kvist rosmarin, litt lønnesirup, og 1 ts karri er det vi bruker. Pluss litt smør og en ss créme fraiche.

Søtpoteter er egentlig deilig mat, og som puré blir de kanskje enda bedre enn bare kokt. Men kanskje aller best blir de hvis du har i 50/50 med kålrot; sødme til tusen! Vi har satt til litt lønnesirup, vanlig sirup går også bra. Og litt løk, hvitløk og karri, for smakens skyld. Og det ble faktisk veldig godt.

Søtpotetpurè
Søtpotetene har fått koke seg møre, med smakstilsetningene. Tilslutt er et par ss smør, og en ss crème fraiche rørt i.

Røkt svinekam med søtpotetpuréSvinekam retten3

Ingredienser:
et stykke røkt svinekam
1 løk
et laurbærblad
2 store søtpoteter
1 sjalottløk og et par hvitløkfedd
1 kvist rosmarin
1 ss lønnesirup
1 ts karri
kirsebærtomater, fin hakket sjalottløk, jomfruolje og noen dråper balsamico

Slik gjør du

Kok opp svinekam, løken og laurbærbladet, og la trekke i 40-45 minutter.
Skrell søtpotetene og del opp i mindre biter. Kok opp med den skrellete sjalottløken og det ene hvitløkfeddet. La koke til potetene kjennes møre ut. Kjør i hurtigmikser eller med stavmikser. Bland i karri, sirup, og det siste feddet, knust. Rør i créme fraiche og smør, og server.
Del tomatene i skiver, bland i finhakket sjalottløk, og smak til med jomfruolje og balsamico

Print Friendly, PDF & Email