Tunfisk og sverdfisk

Jeg forsøker så godt det lar seg gjøre å stole på at det vi finner i matbutikkene våre er det riktigste og sunneste vi kan få tak i. Derfor må jeg stole på Meny når de sier at tunfisken er Yellow tuna, og sverdfisken er fra et bæredyktig fiske. Og derfor kjøpte jeg med litt av begge. Egentlig er dette veldig takknemlig fisk å tilberede, ikke skal de renses eller fileteres, og ikke skal de steke lenge.

To fine tunfiskbiter og tre fra sverdfisk ligger klare. Til venstre brødrasp med litt kvernet salt og pepper blandet til en fin masse med jomfruolje og noen dråper sitron. Som skal brukes til sverdfisken.

Tunfisken steker vi en og en, og snur du den riktig, blir det jo et fin grillmønster fra grillpannen. Den ble bare penslet med litt olivenolje og saltet litt.

Av små søte, blodrøde kirsebærtomater, sitron, jomfruolje, sjalottløk og finhakket persille blir det et deilig tilbehør til sverdfisken.

Her er alt blandet. Denne dagen ble det altså ikke poteter, så da holder det med dette tilbehøret. Det ble jo tross alt to forskjellige passe store retter.

En anelse jomfruolje er sprayet utover stekepannen, så stekes fisken et par-tre minutter på hver side til den er lett brunet. Her blir ikke fiskekjøttet rødrosa som på tunfisken, mer “rødgrått” og litt trist, men allikevel deilig.
Slik serverte vi tunfisken som en forrett; med jomfruolje iblandet finhakket persille og basilikum, litt sjalottløk, salt og pepper. Enkelt og godt.

Og slik kom hovedretten på bordet; med tomatsalaten og noen hvite økologiske bønner fra pappboks, varmet i litt olivenolje med salt, pepper, litt løkpulver og hviløkpulver.

Ingredienser til to:
2 skiver tunfisk og 2 skiver sverdfisk
kirsebærtomatger og sjalottløk
persille og sitronsaft
jomfruolje
salt, pepper, løkpulver og hvitløkpulver
Slik gjør du:
Her er det enkleste å følge forklaringen under bildene.

Comments are closed.