Gourmetkylling med gul trompetsopp

Gourmetkylling med trompetsopp
En stor og fin gourmetkylling, salt og pepper, noen gode poteter, 1 sitron, og godt med sopp er det du trenger til denne enkle, men gode retten.

Kylling er godt, og etter sigende sunt. Helt sunne blir de når de antibiotikaresistente bakteriene er forsvunnet. Så får vi smøre oss med tålmodighet og håpe på det beste. Men å slutte å spise dem? Nei det blir for galt. Vi får stole på at det ikke er farlig, vi spiser jo ikke bare kylling! I dag prøver vi en stor og fin  gourmetkylling fra Holte gård i Drangedal.Det enkle kan også være godt, og det ble dette. Kyllingen og potetene passer nesten seg selv. Soppen må du ha litt kontroll med, og har du ikke nedfryst eller tørket gul trompetsopp, kan du jo bruke fersk sopp fra butikken; shitake feks, eller østerssopp. Vi hadde denne kyllingen i høst, så derfor nyplukket sopp. Og vi gleder oss til neste høst. Da er sikkert kyllingene helt friskmeldt igjen også.

Gourmetkylling i ovnen
Du behøver ikke gjøre for mye ut av det; litt olivenolje i bunnen, en halv sitron inngnidd inni og utenpå, salt og pepper på toppen. På med lokket, opp med temperaturen, og du er igang.
Gourmetkylling i ovnen2
Og slik ble resultatet; et saftig, smakfullt kjøtt med litt god sprø skorpe er vel ikke å forakte?
Gourmetkylling, potetene
Poteten skjærer du i litt store båter, legger dem i en stekeskuff med god olivenolje, eller andefett. Så litt salt og pepper, og noen rosmarinkvister. Resten gjør nesten seg selv. Bare husk å bruke en stekespade nå og da, så de ikke setter seg fast i bunnen.
Gul trompetsopp
Også soppen får god olivenolje å kose seg i. Og litt salt og pepper. 5-10 minutter holder godt for denne deilige, men litt sjeldne soppen. Vi har et årvisst sted noen hundre meter fra huset.

Gorumetkylling med gul trompetsopp

Ingredienser:
römertopf
1 gourmetkylling
poteter
gul trompetsopp, eller annen sopp
olivenolje  (vi bruker extra virgin )
salt og pepper
1 sitron

Gourmetkylling med trompetsopp2

Slik gjør du:
Skyll og tørk av kyllingen. Gni den inn med sitron inni og utenpå. Salte og pepre, gjern både inni og utenpå.
Sett römertopfen i vann et kvarters tid. Hell av vannet og tørk inni. Ha i litt olivenolje, og legg i kyllingen. Sett i kald ovn, og skru opp temperaturen til 240 grader.
I stekeskuffen, som du setter under har du først litt olivenolje eller andefett. Så legger du i potetene, krydrer og har noen kvister rosmarin fordelt rundt. Sett i ovnen sammen med kyllingen. Følg med under stekingen. La stå i ovnen til du synes kyllingen ser ferdig ut. Stikk gjerne en nål i låret; klar saft skal sive ut.
Stek soppen i litt olivenolje, salte og pepre, og legg tilslutt opp med en god fordeling av lår og brystkjøtt på tallerkenen. God appetitt!

Print Friendly, PDF & Email