Kalvesnitsel i portvin

Et fint stykke ytrefilet av kalv er ikke å forakte; kanskje ikke det kjøttstykket som gir mest spennende smak, men du kan likevel gjøre mye ut av det med enkle smakstilsetninger. Portvin for eksempel. Et deilig mørt kjøtt, som vi også tror er sunt; før fikk jo eldre og syke kalvekjøtt, og siden vi selv er eldre nå så passer jo det godt.

Tre fine skiver av ytrefileten er banket nokså flate og fine; litt krymper de under stekingen, men en og en halv til hver av oss to er akkurat passe; selv med krymping. Krydret med kvernet salt og pepper.
Så er det tid for steking; jomfruolje varmes opp, og snitslene legges i. Kryddersiden er lagt ned.
Etter et par minutter snues de og får steke litt før du har i en skvett portvin og en liten klatt smør. Et par minutter til og ferdig. Ta gjerne ut snitslene og kok inn sausen litt på sterkere varme.
Mandelpoteter er kokt nesten ferdige, skivet og lagt i en vanlig hvit saus med litt finhakket persille.
Vårløk i ringer, og biter av asparges får putre med et par minutter til alt er gjennomvarmt. Krydre etter egen smak; gjerne med litt revet muskatnøtt. Rund av med en klatt smør. Vend forsiktig så det blander seg godt.
Litt vann, salt, sukker og noen dråper olje i en stekepanne, så aspargesen til den skifter farge til mørkegrønn. Ferdig!. Og de er IKKE skrellet som du ser.
En deilig og enkel middag; kalvesnitsel i portvin, asparges, og mandelpoteter i hvit saus med vårløk og aspargesbiter. Enkelt og godt.
Print Friendly, PDF & Email