Squashkaker med kyllingbryst

Riv 450 gram squash på et rivjern, og legg det i et dørslag som på bildet. Legg dørslaget over en kjele, strø over godt med salt, bland litt, og la det være slik en times tid.

Squashkaker er deilig, og denne dagen lagde vi det til en enkel kyllingrett med potetstappe. Kyllingen er ferdigkjøpt; med urter og omrullet bacon. Ikke at vi kjøper dette så ofte, men pakken lå nå der med 40% rabatt da, så et forsøk verdt var det. Ikke så mye galt du kan gjøre med urter og bacon egentlig. Men i dag er det squashkakene som spiller hovedrollen.

Skyll godt ut saltet, bre squashen utover et kjøkkenhåndkle, og la det ligge der litt.
Sikt melet i en bolle, og lag en fordypning i midten, ha i eggeplommen og oljen. Mål opp 0,75 dl vann, og ha litt i bollen. Visp mens du har i mel og vann litt av gangen til det er brukt opp. Nå skal massen være smidig. La hvile en halvtime-
 • Her skal du bruke:
  450 gram revet squash
  75 gram siktet hvetemel
  1 egg, delt i hvitte og plomme
  1 ss olivenolje
  olje til steking
  salt og pepper fra kvern

  Visp eggehviten stiv som på bildet.
  Bland eggehviten i i squashblandingen, og krydre med salt og pepper etter egen smak.
  Lag squashboller omtrent som en ikke for stor karbonade. Stek dem i jomfruolje i 2 minutter på hver side, og legg dem på kjøkkenpapir for å renne av. Legg gjerne en rosmarinkvist i pannen dersom du liker smaken.

  Og slik serverte vi det; med hjemmelaget potetstappe med gressløk, og et stekt kyllingbryst med bacon og urter. Drypp litt god jomfruolje rundt på tallerkenen. Vel bekomme!
  Du kan også servere squashkakene med hjemmelaget pesto ved siden av.

Print Friendly, PDF & Email