Kalvefilet på Skagen

Biffen er inngnidd med litt jomfruolje og kvernet pepper. Småløk og hvitløk er klare, det er også tynn asparges (de hadde to valg; vanlige og tynne). Den fermenterte, sort hvitløken til venstre.

På Skagen er kalvekjøtt noe vi som regel kjøper; både litt dyrt og vanskelig å få tak i her hjemme, som biff mener jeg. Her prøver vi to biffer av kalvefilet servert med asparges, løk og poteter. Og et par sorte hvitløkkløfter hver.

Først stekte vi all løken til litt bløte, i halvt smør, halvt olje.
Så var det biffens tur, ikke i tørr panne i dag; men i blandingen løken ble stekt i. Biffen fikk nå kvernet over litt salt. (Her er det sikkert mange eksperter som ville gjort det annerledes. Dem om det!) Forøvrig er det etter min mening ingen som blir ekspert på mat; til det er feltet altfor stort.
Biffen er snudd, og stekes ferdig.
Danske aspargespoteter ble kokt på vanlig måte, knadd lit med en gaffel, og iblandet god jomfruolje og finhakket persille.
Dette fikk varme seg litt før servering. Kjøttet fikk hvile først.

Servert med en god salat og et glass Cremant de Loire, ble dette deilig på en Skagenaften i ro og stillhet. Men pass på litt, ikke for syrlig dressing, og den sorte hvitløken er godt syrlig. Et glass mineralvann til “mellomskylling” av munnen er jo greit.

Print Friendly, PDF & Email