Kalvefilet med geitemelksaus

Så enkelt kan det gjøres; en blanding av litt fløte og mest geitemelk i stekepannen, noen borettaneløk og kirsebærtomater, og en god brunet ytrefilet av kalv. På toppen smør med basilikum, og alt er klart for en 180 graders varm stekeovn. Og på toppen la vi noen italienske ansjosfileter.

Geitemelk gir en deilig smak til en god saus. Vi har laget oss en dugelig tallerken ytrefilet av kalv med geitost og litt fløtesaus. Alt for få kjenner til geitemelkens gode egenskaper, smakstilsetning er en av dem. Den har et lavere fettinnhold enn kumelk, den har små fettkuler, og er derfor mer lettfordøyelig, og den er helt hvit fordi den mangler karotèn. Og best av alt; mange kumelkallergikere tåler den. 

Her er ingrediensene; smør til basilikumsmør, borettaneløk, hvitløk, og kirsebærtomater. Avocadoen måtte spises opp, så den tok vi som en liten forrett.

Ytrefileten bruner vi på begge sider før vi krydrer den etter egen smak, vi brukte bare litt salt og pepper.

Etter 10 minutter i stekeovnen ser denne deilig retten slik ut. Nå skal den få gjøre seg ferdig før vi tar av kjøttet for hvile.

Kjøttet er ferdig; smøret har fordelt seg, og vi lar alt få hvile et kvarters tid.

Imens kjøttet hviler lar vi sausen tykne litt mer, samtidig som løk og tomater gjør seg ferdige. Vi krydrer litt til, og setter stekepannen tilbake i ovnen.

Spinaten har vi skylt av og lagt i en kjele med et par ss vann.

En liten klatt smør på spinaten skader ikke, og sammen med salt, pepper og revet muskatnøtt blir dette et deilig tilbehør. Fullt av C-vitaminer.

Og så enkelt og lite raffinert la vi det opp; det var jo hverdagsmat denne dagen, og da det jo ikke være et kunstverk. Avocadoen har fått en spiseskje Worchestershiresaus. Sausen har skilt seg, men vi to holder sammen enda, så da får det holde. Smaken er like god.

Ingredienser:
ytrefilet av kalv
borettaneløk
kirsebærtomater,
hvitløk
basilikum
spinat
fløte og geitemelk
mandelpoteter
smør
worchestershiresaus
Slik gjør du:
Brun ytrefileten på forholdsvis sterk varme. Følg ellers anvisningen under bildene. Stek i 180 graders ovn en 20 minutters tid før du tar ut kjøttet for å hvile til du er ferdig. Kok potetene på vanlig måte.

Print Friendly, PDF & Email