Lammekoteletter på grillen

Lammekoteletter
Det er ikke så mye som skal til; pensle kotelettene med litt jomfruolje, salte og pepre litt, og så på grillen med noen rosmarinkvister.

Lammekoteletter er nesten uten unntak doble i Norge. Utenfor Norge er de nesten uten unntak enkle. Selv foretrekker jeg de enkle, med et ribben du kan holde i dersom du vil renspise koteletten for eksempel. Kanskje bedre å kalle de norske for lamme koteletter, som noen staver dem? Spøk til side; vi kjøpte våre i Caleta de Velez i Andalucia, da vi var der i vinter. Gode ble de, og enkle å tilberede var de. Og med artisjokker ble det riktig godt.Lammekoteletter pensles 3 Kotelettene er akkurat lagt på grillen, ferdigpenslet på undersiden. Så gjør vi det samme med oversiden, og kverner over litt salt og pepper. Noen rosmarinkvister her og der, og grillingen kan begynne.

Lammekoteletter grillsKotelettene begynner å bli ferdige, ikke alt for mye grillet, de skal både være saftige og møre. Og selvfølgelig ikke tørre, som de jo blir ved for lang tid på grillen. Èn snuing til så burde de være klare for bordet.

artiskokkerStore fine artisjokker klar for tilberedning. Vi er ikke så veldig vant til disse i Norge, men de har mange gode tilberedningsmåter; om du bare vil kose deg meg «hjertet», eller dyppe bladene i brunet smør eller en god saus eller majones.

artiskokker, deltVi valgte å bruke bunnen og noen av bladene denne gangen. Vi skar dem over på tvers og kastet overdelene. Slik er det når de er rimelige å kjøpe, og lett å få tak i; man kan sløse aldri så lite.

artiskokker, utskraptEtter koking 30-35 minutter ble alle «hårene» som dekker bunnen som en klase, gravd ut med en skje, og vi satt igjen med bunnen (hjertet) og en god del kronblader til å dyppe i aliolien.

Lammekoteletter retten
Og slik servert vi alt; Lammekoteletten akkurat hentet på grillen, de halve artisjokkene delt på langs, en god alioli til å dyppe i, og noen små klatter med guacamole.

Lammekoteletter og artisjokk

Ingredienser:
3-4 små lammekoteletter til hver
olivenolje
salt og pepper fra kvern
1 artisjokk til hver
alioli, gjerne hjemelaget
noen rosmarinkvister

litt guacomole
Slik gjør du:
Pensle koteletten når du legger dem på grillen samtidig som du salter og peprer litt. Grill slik du liker dem selv.
Følg oppskriften ovenfor med artisjokkene, kok dem 30 til 35 minutter.
Del dem på langs. Plukk blader og dypp i aliolien. Server med nystekt baguette og en god Rioja.

God appetitt!

Print Friendly, PDF & Email