Kalmar og ris

Til denne enkle retten trenger du ikke så veldig mange ingredienser: rødløk, hvitløk, tomater i biter, paprika i biter, og litt grovhakket soltørket tomat. I dag har vi brukt blekkspruttypen kalmar, som vi har langs kysten vår, men som vi dessverre ikke får tak i i matkjedenes “fiskedisker”. Du kjenner den sikkert igjen når jeg skriver det italienske navnet calamari. Fått den i utlandet?

Det snakkes så mye om import av mat og ikke import av mat. Det hadde vært unødvendig å kjøpe denne nedfryst fra utlandet dersom man hadde fisket den her hjemme! Det er en lang vei frem enda! På bildet ser du en kalmar i midten, til venstre er det lilla skinnet fjernet på 10 fine blekkspruter, men la det gjerne være på. Til høyre er hodene skilt fra resten av kroppen.
Kalmaren er klar for woken. Hodene til høyre, hvor øyne og den lille munnen er fjernet, bakre delen skåret i ringer.
Ha en god skvett jomfruolje i woken og varm den opp litt før du har i alle ingrediensene unntatt kalmaren. La så alt putre en 5-6 minutter. Bland godt med fiskespaden.
Så har du i kalmaren og lar alt putre en 4-5 minutter til. Ferdig! Enkelt, ikke sant?

Og slik ble denne deilige, enkle retten av smakfull og fast kalmarkjøtt servert. Nydelig med et glass god avkjølt hvitvin til. Men ikke si det til noen; det kan jo bli oppfattet som reklame!

Print Friendly, PDF & Email