Octopus-salat

Octopus er (octopus vulgaris) er kanskje den beste blekkspruten for mange som liker disse fantastiske sjødyrene. Octopus er en åttearmet type, derav navnet octo-pus. På bildet over ligger et stort eksemplar med de åtte armene opp. Den sorte prikken i midten er munnen, og den skal vekk. I dag har vi brukt noen av armene til en deilig kald salat. Men først skal den kokes.

Klar for koking; i kjelen er det saltet vann, gulrot, stangselleri og et laurbærblad. Korken skal visstnok gjøre noe med mørningen, men jeg mistenker sterkt at det er korken til vinflasken kokkene koser seg med under tillagingen.
En time og ti minutter senere, etter småkoking, er octopusen ferdig.
Den 2 kilos store octopusen er skrumpet inn en god del, og de åtte armene er klare for viderebehandling. I midten bak ligger det som er brukbart av selve kroppen.
Ikke alle liker den geleaktige substansen på baksiden av armene, men den fjerner du lett med en kniv eller skje; skarp den fint av, armene til venstre er avskrapt og klare.
De enkle ingrediensen til selve blekksprutsalaten er hvitløk, persille, en halv sitron, og jomfruolje
Armene og kroppen er delt opp i biter, og klare til å blandes med ingrediensene i den lille bollen til høyre.

En pappboks med ferdigkokte store hvite bønner brukte vi som tilbehør til denne deilige salaten, lagt på en seng av ferdigkjøpt salatblanding. Tilslutt drypper du over litt av din fineste olivenolje, både over bønnene og salaten.

%d bloggere liker dette: