Hjortebiff og potetsufflé

Potetsuffle raavarer
Det du trenger til suffleen: Egg, fløte, smør, parmesan, litt dijonsennep, revet muskatnøtt, persille og salt og pepper. Og Gulløyepoteter selvfølgelig.

Hjort har magert og smakfullt viltkjøtt. Vi har prøvd norsk frosset og vakumpakket hjortebiff, og servert den med potesufflé laget på Gulløyepoteter, og stekt steinsopp fra fryseren. Deilig og ikke for fet romjulsmat. Suffléen er enkel å «slå sammen», og biffen og soppen steker seg ferdig mens den står i ovnen. Bestefar var fra Ålesund, og bestemor fra Kristiansund. Altså fra et godt hjorteområde. Ganske mange år siden forresten; ja siden bestefar var på jakt! Han ble født i 1875, og jaktet til han var over 80. En liten jaktbok skrev han også; «Tatt på kornet».  Der kan vi lese alle jakthistoriene hans. Og hjort ble det skutt mye av.

Gulløyepoteter
1 kilo gulløyepoteter er skrellet og klare til koking, og så mosing.
Potetsuffle, 4 bilder
Til venstre oppe: potetene moses, så er ingrediensene lagt i, nederst er alt blandet godt og helt i den ildfaste formen, og til høyre er suffléen nettopp tatt ut av ovnen.

Potetsuffle med Gulløye

Ingredienser:
1 kilo Gulløyepoteter
90 gram smør
4 egg, skilt i egg og plomme
2,5 dl fløte
120 gr revet Parmesan
salt og pepper fra kvern
litt Dijon-sennep
persille, finhakket
godt med revet muskatnøtt
Slik gjør du:
Kok potetene og purér dem med en god potetpresse. Bland i alt untatt eggehvitten. Stivpisk den og bland forsiktig i. Ha massen i en smurt ildfast form og stek ved 180 grader i 30 til 40 minutter, litt avhengig av ovnene din. Ta den ut når den har hevet seg og fått en fin farge.

Hjortebiff, stekes
Brun biffene i olivenolje på sterk varme et par minutter på hver side, og etterstek. La hvile 10 en minutters tid til slutt. Stek soppen samtidig. Gjerne champignon hvis du ikke har steinsopp i fryseren eller tørket.
Hjortebiff, tallerken
Og slik kan du legge opp denne deilige retten. Drypp over litt stekesky som saus. En god litt kraftig rødvin går godt til denne rustikke retten.

Velbekomme!

Print Friendly, PDF & Email