Kalvehaler med grønnsaker

Kalvehale grønnsaker
Her er det du trenger til denne smakfulle retten, alt skåret i terninger: Gulrot, stangselleri, løk, hvitløk, chili, og grovhakket persille. I tillegg til tomatpure, hvitvin og safran.

Oksehaleretter er deilig, dette smakfulle kjøttet som langtidssteker eller putrer i en god gryte til det nesten faller av halebenet. Og enda bedre er kalvehaler. Men så og si umulig å få tak i her hjemme. Så vår kalvehale kjøpte vi hos slakteren i Skagen, og tok med hjem. Nå selges det nok ikke så mye kalvekjøtt i Norge, derfor heller ikke så mye kalvehaler. Men det er lov å håpe på at det skjer noe!

Kalvehaler koker
Kok opp kalvehalene, og la de trekke en 5-10 minutters tid. Til dette trenger du ikke noe krydder. Sil av og de er klare for viderebehandling.
Kalvehaler
Kalvehalebitene har fått koke opp, og er klare for gryten, eller en stor, dyp stekepanne som vi har brukt.

Kalvehalene kjøpes oppdelt, og klare for gryten. Det viktigste er de gode grønnsakene du lar putre med, og lang koketid. Og godt blir det!

Kalvehale 4 bilder
Først brunes halebitene, så tilsettes gulrot og løk. En god kraft og fylles på, alt alt koker en times tid. Så, på bilde tre, legges resten av grønnsakene, bortsett fra persillen i. Rett før ferdigkoking has persillen i, bildet til høyre.

Kalvehaler med grønnsaker

Ingredienser:
1 porsjon kalve eller oksehaler
gulrot
stangselleri
løk og hvitløk
chili etter egen smak
italiensk persille
tomatpure
hvitvin og olivenolje
en god kjøttkraft

Kalvehale, retten
Slik ble den ferdige retten. Persillen fikk putre med de siste 10 minuttene. Server gjerne en god putetpure ved siden av. Og en litt kraftig rødvin.

Slik gjør du:
Skyll halebitene, og ha dem i en kjele med kaldt vann. Kok opp, og la småtrekke 5 til 10 minutter. Brune bitene i olivenolje, ha i gulrot, løk og hvitløk. Fyll på kraft så det dekker. La alt småkoke en times tid. Ha i tomatpure, vinen og chili. La småputre videre en time til. Sjekk om kjøttet løsner lett fra benet, kok evt litt til. Tilslutt har du i persillen, og lar koke med en 10 minutters tid . Server med en god potetpuré og et godt glass rødvin. Gjerne en litt kraftig en.

Print Friendly, PDF & Email