Fylt zucchini, skritt for skritt.

Den store fine, runde squashen er klar for gratinering. fylt med masse sunt og godt.

I år fikk vi ikke sådd squash selv, drivhuset kollapset av snøen i vinter, og da ble det ikke gjort så mye som vanlig. Men med noen småplanter fra Rita og Eivind på Borgja gård i Bø ordnet det seg. Det vil si; yngstedatter fikk én plante av oss, og hun forærte oss denne store fine squashen, og da er ikke veien lang til kjøkkenet! Vi fylte den med noe godt. Vi tar det skritt for skritt.

Slik så den store runde squashen ut da vi fikk den; noen få skrammer men det bryr vi oss ikke om, det er innholdet som teller! Squash, zucchini, courgette eller gresskar; alt er samme greia, fra gresskarfamilien! Og i dag består denne store familien av rundt 800 arter!

Skjær først et lokk av squashen, og ta ut det mykeste kjøttet. Alt kan brukes, det blir nok en del til overs, men det kan du jo lage squashboller av senere. Du finner oppskrift her.

Kyllingfarse, stangselleri, gulrot og løk skal først i ilden. Løken er fra egen hage.

Del opp som på bildet, det samme gjør du med squashen: små biter, frøene skal også med, de er myke og fine å bruke.

Ha en skvett jomfruolje i stekepannen, og la alt få en fin farge. Nå skal dette stå og småputre en 20 minutters tid.

Legg i kjøttet, ha i en skje tomatpure og en spiseskje balsamico, vi brukte condiment, men ren balsamico går fint.

Kjøttet og italiensk persille er rørt inn, og har fått putre med til det ser passe ut. Salte og pepre, ha i en skvett hvitvin, og la putre et kvarters tid til.

Fyll alt i squashen. Til høyre et stykke fransk Comté. Et stykke Holtefjell fra Eiker gårdsysteri eller Stavsfjell fra Lega i Øyfjell går like bra.

Riv opp osten litt grovt før du legger den over squashen.

Osten er fordelt over squashinnholdet og så er det inn i 200 graders ovn et kvarters tid. Du kan gjerne grille over litt til slutt for å få farge, vi lot den bare bli passe myk og god.

Og slik serverte vi den; med et glass kaldt øl fra Lindheim ølkompani på Gvarv i Sauherad, og noen ferdigkjøpte små bruschettaer med noen dråper av vår fineste jomfruolje dryppet over.

Ingredienser:
en stor rund squash
en pakke kyllingkjøttdeig/farse
gulrot, stangselleri og løk
salt og pepper fra kvern
olivenolje til steking
en skvett hvitvin
ost til gratineringen
italiensk persille
små ferdige bruschettaer
tomatpure og balsamico
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

Print Friendly, PDF & Email