Asparges. med kamskjell

Til St. Hans slutter vi normalt å høste asparges i hagen vår. Men litt sen start gjør at vi kan holde på noen dager til.Så vi trår til med en forrett og hovedrett med denne fantastiske strandplanten.  Dyrket lang inn i Telemark! Men bruk gjerne de du får kjøpt i butikken.

Ferske kamskjell er det ikke så ofte vi får i vår lokale butikk. Derfor måtte vi ty til frosset i dag. Og dersom man gjør seg litt flid kan det også bli godt.

Asparges med kamskjell

Ingredienser:
32 ikke for store asparges delt i to “horisontalt”!
8 frosne kamskjell
kamskjellkraften
8 spskj creme fraiche og litt smør
noen dråper trøffelolje
slat og kvernet pepper
Tin kamskjellene og behold kraften som blir igjen. Kok den inn til det halve. Kamskjellene skal serveres rå. Rør i creme fraiche og la småputre litt. Salte og pepre. Rør inn litt smør rett før servering. Aspargesene trimmer du ved å skjære av litt nederst. Kok dem i vann tilsatt litt salt og en teskje sukker. De er ferdige i det de skifter farge til mørkegrønt. Skyll raskt av med kaldt vann, og rull dem litt i tørkepapir. Legg opp som på bildet, med en dråpe trøffelolje mellom hver asparges. Deilig å dyppe aspargesen i.

Og pasta med asparges til hovedrett!

Asparges, løk, persille og tomater. I grønnsakkvernen går det greit å passere boksetomatene uten skall.

Jeg kjøper ofte Bavette nr. 13, eller linguine, når jeg lager pastaretter. De tar til seg pastasausen på en fin måte, og er ”fyldige” å spise dersom de er kokt al dente.

Bavette nr 13 med asparges

Ingredienser:
500 gram Bavette nr 13 (Barilla får du i Meny)
5 dl. vann
2 løk
1 bunt bredbladet persille, gjerne fra hagen
litt rucola, gjerne fra hagen den også
4 spskj god olivenolje
4 tomater uten skall, fra boks
2 spskj smør + parmesan
300 gram asparges
Skjær aspargesen i 2-3 cm biter (toppene tar du vare på). Blansjer dem i saltet vann noen minutter og ta vare på 1/2parten av kraften. Finhakk persillen og løken. Stek i oljen (dyp stekepanne eller en kjele) og tilsett de passerte tomatene (dørslag eller grønnsakkvern som på bildet hvis du har).

Bland i den aspargeskraften du tok vare på, og la småputre en halvtime uten lokk. Aspargestoppene legger du i de siste 2-3 minuttene. Bland tilslutt i smøret. Kok pastaen, riv over godt med parmesan, og server.

Print Friendly, PDF & Email