Steinsoppcarpaccio

Slik bør en perfekt steinsopp se ut! Hvit og fin i kjøttet, lysegult fint rørlag, og helt fri for mark. Et par små gnag fra en snegle tar vi med som en bonus, den må jo også få litt av den flotte soppen. Skjær det gjerne vekk dersom du er skeptisk. Denne soppen er perfekt til carpaccio. steinsopp er også en av få sopper som kan spises rå.

Når soppen først er skåret opp, legger du et fuktet håndkle over til den er klar til tilberedning, da holder den seg perfekt. Her har vi lagt opp den flotte steinsoppen med stilkskivene øverst og hatteskivene under. Et lite og fint mønster blir det. Mange er redd for å bruke rørlaget, men det skal du ikke være; bruk det som hvitt og lysegult til carpaccio, og som tørket sopp når rørlaget er blitt litt brunt i fargen, men sjekk for mark.

Så er alt lagt opp; jomfruolje blandet med litt epleeddik og finhakket persille, krydret med litt salt og pepper, og overstrødd grovhakkede valnøtter. Drypp blandingen over soppen og legg på nøttene tilslutt. Enkelt og kjempegodt. Du kan gjerne rive over litt parmesan også.

En så god sopprett krever en så god vin også: En Crémant d´Alsace.

Ingredienser:
steinsopp
jomfruolje
litt epleeddik
finhakket persille
salt og pepper
evt revet parmesan
Slik gjør du:
Bland sammen eddik, olje, salt og pepper godt. Rør inn persillen og fordel blandingen over steinsoppen. Avslutt med å drysse over grovhakkete valnøtter.

%d bloggere liker dette: