Dampede villreker

De argentinske villrekene med skall er deilige; lette å skrelle, og den sorte strengen er fjernet, -også er de gode på smak. Bærekraftige er de også; de har ikke fått kjemikalier, klor, antibiotika, kunstig fòr og hormoner i oppveksten som sine brødre og søstre oppdrettsrekene. Ikke får de svovelholdig konserveringsmiddel i vannet før de blir fanget heller. Alt i alt en takknemlig og god råvare. Og det finnes flere villreker der ute som kan importeres; i hundretall. Så sett i gang kjære kjeder; gode reker betaler vi gjerne noen kroner mer for. Ikke til forkleinelse for de norske rekene selvfølgelig; bare litt større mangfold uti skalldyrenes verden.

Dampede villreker

Vi har brukt vår nyinnkjøpte bambusdamper til rekene; lett å bruke, og med godt resultat. Litt matpapir i bunnen er alt som skal til. Så settes den over en kjele med vann, og rekene får dampe noen minutter. De blekner litt under dampingen, men smaken er den samme, så det tåler vi.

Det sist halvannen minuttet la vi inn noen få oppdelte grønne asparges, det er alltid godt. De skrelles selvfølgelig ikke, noe norske kokker tror de skal! Nei, vi brekker eller skjærer av det helt nederste for å slippe det trenete, det er alt. Næringen i det grønne vil vi selvfølgelig ha i oss, ikke kaste!

Og så enkelt ble det servert: baguetteskiver brunet i stekeovnen, en dipsaus bestående av tre deler soyasaus og en del balsamico, irørt et par knuste hvitløksfedd, en pose ris med villris kokt en 15 minutters tid, og aspargesen.

Ingredienser:
6-7 villrekerhver
baguetteskiver
en pose ris med villris
asparges
soyasaus, balsamico og hvitløk
Slik gjør du:
Følg forklaringen under bildene.

%d bloggere liker dette: